Pasar Sabtu Changkat Jering | The Nazirah Mktr

Dec 18, 2010

Pasar Sabtu Changkat Jering

Salam. Hari ni aku berjalan-jalan pusing kota. Amboi, pusing kota konon. Pagi tadi, awal-awal abah kejut bangun, nak sarapan kat Stadium Ipoh. Pekena Ketiuw goreng, sedap melekat tapi banyak toge.Pastu pergi shopping barang dapor kat Tesco Ipoh. Balik rumah, makan-makan, rehat-rehat, pukul 2.30pm keluar balik, pergi Taiping yeah! Aku suka:face9: pegi belah-belah sana, Taiping, Kuala Kangsar dan macam-macam. Abah bawak ronda-ronda Taman Tasik. Tapi serius kami tak turun kereta. Dok je dalam keta ronda-ronda. Harini ni ramai orang kawin tangkap gambar kat Taman Tasik tu, tempat filem Sepi. Sebab tempat tu serius cantik dan sejuk. Kawasan lembap kan.
Lepas tu, abah bawak pergi Pasar Sabtu Changkat Jering. Yeay, aku suka:n: sebab dapat makan SATE! Apa special nye, sebab sepanjang tepi pasar tu orang jual sate dan makanan lain. Serius rasa diri orang kampung. Aku suka!:face9: Tak tau kenapa, aku rela pegi makan sate kat situ dari makan kat Sate Kajang Ipoh, atau kat kedai makan lain. Walaupon, pasar tu memang pasar, ada bahagian jual ikan, jual belacan, jual ikan masin. HA HA.:face18: Bayangkan semua gerai tu dalam satu tempat sekali dengan kedai sate. Lepas tu balik. Okey bye.
Oppsss, aku tak tangkap gambar, gambar di atas di ambil dari blog:n: Orang Kecil Orang Besar.
signature

7 Flowers:

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@sizuka

nanti balik m'sia, pegi pasar hari2..hihi

Ummi Hanie said... Reply Comment

wahaaa...

akk pun minat g pasor cgkt jering tu ! sate dia mmg sedappp...laksa dia pun bestt...mau 2 mangkuk skali mkn :p

Cik Humaira.. said... Reply Comment

Ehh..ni pasar mlm dekat je ngan umah sye..hehe..rindu la pulakk na balik kpgg..memang psr mlm ni mun pon suka pegi tw..mcm2 ada..:)

Anonymous said... Reply Comment

Salam
Wow bukak blog tengok ada pasar sabtu Chg Jering, meleleh air mata rindu kampung halaman laa..
meleleh air lior..lama tak pekena rojak buah ,cendol pulut, ketupat kuah kacang.. eeeh sedapnya yeh..