(Gambar) Leather Jacket atau Jaket Kulit | Miss Durian Runtuh

Dec 26, 2010

(Gambar) Leather Jacket atau Jaket Kulit

Salam. Dulu aku ada buat entri pasal cardigan, hehe, aku suka cardigan. Tapi takde lagi orang nak hadiah kat aku cardigan, bertuah betul la sapa yang dapat cardigan dari orang ni. HA HA. Hari ni aku nak cerita pasal kesukaan aku dalam berfesyen. Cewaah, macam artis lak kau, nak berfesyen2 bagai, kalau anak orang kaya, leh la nak berfesyen2 gempak. Tadaa, jaket kulit atau leather jacket. Sekarang aku tengok ramai la jugak gadis-gadis pakai jaket kulit, macam Shea, Cik Epal &Yuna. Woohoo, rase cam Awie lak kalau pakai jaket kulit, nak naik motor besau. Ehh, nak cari la sehelai, nak tengok, cun ke tidak.

Ni jaket kulit kedut-kedut, warna hitam. Jaket kulit ni elok hitam baru ganas. Ohh, leather jacket!

Maroon leather jacket, cam lain dari yg lain. Comel lah!

Short leather jacket, cantik-cantik. Ada zip lagi, memang comel lah!

Red leather jacket, ehem-ehem, merah membara oh jantungku!

Ni warna turquoise, biru-biru kehijauan, ada zip depan, sapa badan slim cantik la pakai.

Okey, ni macam kanak-kanak sikit, warna pink terang cam tadika, tapi aku SUKAA. Rasa nak bawak beskal je pakai jaket nih.

Grey, kelabu nya jaket kulit. Jarang la tengok jekat kulit warna kelabu. Warna coklat ada gak nampak.

Last, warna biru gelap, aku suka gak yang ni sebab nampak macho je kan. Warna dia gelap, kalau orang berisi cam aku pakai, mesti nampak ilusi kurus, kuat perasan la kau.

Ada gak gadis-gadis yang pakai leather jacket ni dengan maxi, ala, baju dress labuh tu, pakai lak dengan shawl, bawak gitar dok tepi jalan, kan dah jadi Yuna. HA HA. Boleh jugak pakai dengan dress pendek bunga-bunga, nampak comel+rock. Suka gila tengok orang-orang cantik di atas ni pakai jaket kulit, ye la, asalkan tak seksi, tutup badan. Pakai jaket ni bagus untuk tutup badan kau, dan tak nampak sangat bentuk badan. Lebih-lebih lagi orang badan semangat macam aku, lagi kena tutup kan. Emm, aku tak pasti harga jaket kulit ni, tapi boleh jumpa yang murah-murah tambah kat KL.

Photo Courtesy : Forever 21 & Google
signature


9 Flowers:

KizZ said... Reply Comment

yang ke-3 tu paling kiz suka tapi mcam tak bape seswai jek pakai kat m;sia ek..


Jom sini,
SHE is older than HIM,anda rasa?

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@KizZ

heheh..sesuai je la..cari yg kain tak panas.. :)

lionteen said... Reply Comment

lionteen suke yg ke-3 tu..rase mcm nk beli lak..hehe

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@lionteen

heheh..cantik kan..beli la beli la..hihi

Nik Syafiq said... Reply Comment

uhuk2..patik tumpang lalu.. bukan xmau beli,tp ade abg NA&*R*,nanti die marah plak,hihi,ooppsss

fAiRy PrInCesS said... Reply Comment

aku suke leather jaket. tambah lagi black color. style dowh.. huhu

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@fAiRy PrInCesS

betul2..kalau hitam nmpak ori sikit..heheh

Nur Hafiza said... Reply Comment

Assalamualaikum, sy nak tnye, jaket no 2..Maroon leather jacket..kat mne ade jual ye?n brpe range harga dy?