Ubah Profile Facebook | The Nazirah Mktr

Dec 17, 2010

Ubah Profile Facebook

HA HA.:86: Orang buat, kau pon nak buat.Nasib baik senang caranya. Tak lama pon nak buat. Ynn :face5:tulis kat blog dia cam mana nak buat profile Facebook yang baru nampak lain dari yang lain. Kiranya nak senangkan hati pengguna Facebook yang tak berapa suka profile Facebook yang terbaru ni. Dengan cara letak profile gambar kau cam melekat dengan gambar yg di'tag. Tapi bende ni leh bertahan sekejap je, asalkan kawan2 kau tak tag gambar yg lain kat korang. Kalau nak buat refer:99: SINI. Yang penting kena tau guna Photoshop.:face64:.Aku suka, tapi takde :face23:gambar yg best bagi nampak efek canggih di situ. Ni hanya berkesan untuk profile baru:100:.

1. Korang download dulu kat SINI template dia. Kalau biography korang yg bawah nama tu 1 line, 2 line, 3 line or tiada line, download la.
2. Buka Photoshop, then Open File yg simpan file korang download tadi.
3.Open image/gambar yg korang nak buat.
4.Drag gambar masuk dalam template tu. Pastu edit sampai kedudukan yg korang suka. Pasti kan gambar korang di bawah layer template, jangan:30: di atas layer template.
5.Save for Web & Devices. Lepas tu click:99: Save.
6. Upload dalam Facebook, dan pastikan tag nama korang dari gambar yg ke-5 hingga ke-1. Upload gambar yg panjang dan jadikan sebagai profile pictures, TAPI JANGAN:30: tag nama korang. Dan siap.:36:
Korang better refer:99: SINI untk tengok gambarnya. Aku hanya terang dalam bahasa Melayu.



:face45:
Update ! Cara paling mudah --> PicScatter & upload sahaja gambar dan publish ke Facebook.Yeay

credit : IntanNurulFateha :)
signature

4 Flowers:

nabilah_2908 said... Reply Comment

mula2 tk kisah gak...tp bila dah ramai yg buat..teringin lak..huhu..

nak try juga la nnti.. :)

jom joinBLOG LARIAN

Azuan said... Reply Comment

makin ramai yg buat...huhu