Cara Buat Double Underline | The Nazirah Mktr

Dec 21, 2010

Cara Buat Double Underline

Salam. Harini nak buat tutorial double underline. Kiranya, bila nak buat underline, ada 2 line la bawah perkataan tu. Cara mudah dan senang.

1. Pergi Design --> edit HTML --> Ctrl+F untuk cari /* Header atau /* headings
2. Bila dah jumpa kod tadi, copy & paste kod
u {

text-decoration:underline; border-bottom: 2px double #0099FF;}
DI ATAS kod yg korang cari tadi tu, yg /* Header atau /* headings tu.
3. Kalau korang nak ubah warna line tu, just ubah nombor-nombor warna merah tu dengan kod warna yang korang suka. Boleh refer sini untuk pilih warna. Hexadecimel Code Color
4. Save.
5. Bagi yg menggunakan OLD EDITOR, nak buat underline, just tambah kod <u>Ayat Korang</u> di bahagian Edit HTML bila nak buat entri baru.
6. Pengguna UPDATED EDITOR, boleh terus click je underline kat dashboard tu bile nak buat entri baru.

Sumber : Lidda, pergi terjah blog comel beliau, baru 13 tahun hokey.
signature