Duit PTPTN Tak Masuk Lagi, So Tak Dapat Shopping | The Nazirah Mktr

Dec 28, 2010

Duit PTPTN Tak Masuk Lagi, So Tak Dapat Shopping

Salam. Nak masuk tahun baru ni rasa pelik sikit. Sebab kali ni result exam & ptptn lambat keluar & masuk. Paham tak ayat aku. Result lambat keluar & ptptn lambat masuk. Nasib baik rezeki murah akhir tahun ni, aku dapat asrama, so tak risau sangat pasal duit. Entah apa akan terjadi la semester depan, Allah je yang tahu. Ohw, disebabkan ptptn tak masuk, cuti kali ni adalah paling bosan sebab tak dapat shopping. Waktu pergi KL haritu pon kena tahan-tahan shopping. So, tak dapat la aku membeli baju baru untuk semester depan. Macam ada orang cakap, aku dah umur 21 tahun, bukan budak sekolah nak beli-beli baju baru nak masuk sekolah. Okey, kalau dah macam tu, takpe la kan. Kita tengok je la almari orang lain yang penuh dengan baju comel. -_-"

Ouuchh, rasa nak curi almari ni dengan baju-baju, beg-beg sekali. Serius comel, macam Hello Kitty.

Yang ni pon sama, banyak gila tshirt, kemaja, dress, jeans, rasa cam anak orang kaya. Okey, aku bersyukur dengan rezeki yang aku dapat.Walaupon ptptn tak masuk lagi, aku dapat asrama.

Photo Courtesy: Topit Me & Driedbrains
signature

13 Flowers:

idea semulajadi said... Reply Comment

bile ea result kuar? berdebar da nie~

KizZ said... Reply Comment

Alaa biler duit ptptntntn nak masuk ni aduhhh..

Jom skodeng,
Kuasa Seorang Wanita

'AQILAH said... Reply Comment

duit masuk lambat kurang belanje :D

[z@ck] said... Reply Comment

IPTA=PTPTN
IPG=elaun but sooner will be loan.

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@'AQILAH

betul gak..tpi sekali dah dapat tak ingt dunia dah..hihih

ⒸⒶⒽⒶⓎⒶ said... Reply Comment

nanti da dapat duet boleh la blanje . hahaha

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@ⒸⒶⒽⒶⓎⒶ

takleh takleh..haha

nabilah_2908 said... Reply Comment

"bukan mcm budak sekolah nk beli baru2 rabu..."

salah tu..ada lak budak2 jer boleh baju baru...yg dh besar pun nk gak..

bj baru tu..seolah2 memberikan kita semangat tuk tempuh hari baru tau..tul tak..?

xpe la..sabar dulu...bila ptptn dh masuk...get ready la tuk shopping..tp jgn shopping sakan dh la.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
GOOD LUCK MALAYSIA..!!

nabilah_2908 said... Reply Comment

** sory salah..baru...bukan rabu..hehe.. ;)

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@nabilah_2908

betul sgt2..rase semangat je kan, masuk tahun baru, paki baju baru..haha..name pon pempuan kan. :))