Kisah Kahwin Muda Bercinta Lepas Kahwin | The Nazirah Mktr

Dec 10, 2010

Kisah Kahwin Muda Bercinta Lepas Kahwin

Salam. Bercuti di rumah tanpa membuat apa-apa kerja berfaedah memang tak seronok. So, bukak balik vcd korea yang pernah aku beli lepas matrik dulu. Filem My Little Bride. Filem ni pernah keluar dalam bentuk drama dan pernah ditayangkan di negara kita kat TV8. Yang filem ni versi lain dari drama. Filem ni keluaran 2004.
    My Little Bride ni mengisahkan Boeun yang masih berumur 15/16 tahun yang masih bersekolah terpaksa berkahwin dengan kawan nya dari kecil iaitu Sang Min di sebabkan desakan datuk Bouen yang mahu menunaikan janji datuk Bouen dan datuk Sang Min ketika muda yang mahu mengahwinkan anak-anak mereka. Mereka ni memangnya tak mau berkahwin sebab muda lagi. Tapi lepas kawin mereka bertambah rapat lebih2 lagi lepas Sang Min kena jadi guru praktikal mengajar seni lukisan di sekolah Bouen.
    Cerita ni romantik komedi. Aku memang suke cerita romantik2 ni, gatai nak menikah kot. Lawak pon ada tambah mula2 mereka berkahwin, duduk serumah. Bila tengok balik, serius best sebab aku dah lupa babak-babak dalam filem ni.
    Pelakon cerita ini ialah Moon Geun Young sebagai Bouen dan Kim Rea Won sebagai Sang Min. Aku kan old skool, tengok filem-filem lama. Filem-filem, drama-drama, pelakon-pelakon, penyanyi-penyanyi, band-band, group-group, lagu-lagu BARU memang aku tak tau. Nanti aku tau yang BARU-BARU ni tahun 2015 nanti. InsyaAllah. Lee Min Ho pon-aku-tak-kenal-sape-teruk-tak-aku-?  (0.o)

Sumber : Google & Wikipedia
signature

8 Flowers:

cik bintang said... Reply Comment

kawin dijodohkan oleh mak ayah dari kecik ?
oh my god ! itu impian saye ! ngeh3 *gataii. . kawin sebelum bercinte la besttt . . hehehe

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@cik bintang

amboi, gatai naa..hahah..takpe2..best kan macam ni ..

nabilah_2908 said... Reply Comment

takpernh tgk cite ni..

tp ada gak 1 cite korea ni..xingt la tajuk...

jln cerita lebih kurang sama...cuma yg lelaki lebih tua...

budak perempuan tu panggil pakcik..hehe.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
BROKEN RELATIONSHIPS

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

hahah..tau2..cite little bride jugak..tapi versi drama..

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@aYu

nak copy cam mana ayu..dok jauh..kalo sebelah rumah leh bagi pinjam..hihi

pegi tgk kat dramacrazy cepat.