(Siri Memori) Buku Zaman Kanak-Kanak | The Nazirah Mktr

Dec 7, 2010

(Siri Memori) Buku Zaman Kanak-Kanak

Salam. Aku suke baca buku. Entah berapa kali aku cakap kan. Suke gila lah baca buku, sanggup beli buku tiap kali oraang datang sekolah jual buku. Konon abah kau berduit kan, tapi takpe, hasil kumpul duit, aku dapat beli buku macam2. Dulu selalu beli buku kisah nabi, walau cerita berulang-ulang, beli gak, tak mau kalah. Ada gak buku kisah dongeng. Buku Kelab Buku Kenari pon aku suke. Buku Kelab Buku Kenari ni karya penulis Malaysia. Ada Melayu, Cina dan India. Tapi kebanyakannya penulis Melayu. Ada juga karya budak2 sekolah. Best baca. Waktu Sekolah Chulan dulu pon selalu pegi library pinjam buku Kelab Kenari ni, sebab serius best jalan cerita die. Jangan main-main, penulis Malaysia pon boleh buat kisah misteri atau pengembaraan atau penyiasatan.
signature

5 Flowers:

kak ina mail said... Reply Comment

kecik-kecik dah rajin membaca.patutlah jadi budak cerdek ye dah besar.

Ninie said... Reply Comment

haha comel je bace buku kelab kenari :D
btw sory eh ninie tak smpt buat tuto psl comment pop up window ni. bz la sem baru ni :(

Anonymous said... Reply Comment

buku siri kenari memang paling best cerita dia.. xleh lupa