Cara Letak Cursor Comel | Miss Durian Runtuh

Dec 31, 2010

Cara Letak Cursor Comel

Salam. Harini nak ajar cara letak cursor yang comel dalam blog. Senang je, cuma copy and paste sahaja okey.
1. Copy kod cursor dari SINI
2. Paste di bahagian bawah <head>
3. Save. Mudah kan. Contoh:
<style>body {cursor:url(http://ego-box.com/cursors/75.ico), url(http://i214.photobucket.com/albums/cc105/24168/egobox/vf/yours/cursors/75.gif), auto;} </style>
Kalau daripada Ego Box ni, copy paste terus je. Kalau korang amik cursor dari web site lain, boleh je guna kod ni cuma tukar url dua-dua tu sahaja.

Then, masukkan URL cursor yang korang nak. Web site lain, boleh terjah sini :
http://myspacecursorcode.com/
http://www.dolliecrave.com/
http://totallyfreecursors.com/

Korang, tutorial ini juga berhasil untuk Tumblr. So, boleh jugak guna, sebab dalam Tumblr, ada juga kod <head></head>
Untuk Tumblr:
Customize --> HTML --> copy paste kod cursor di sini <head> code </head> atau bahasa lain, DI BAWAH <head>


Credit to :ThemeDiary

13 Flowers:

nunana said... Reply Comment

saya nak minta izin share entry ni.
saya creditkan kat awak ^,^
terima kasih awak~

AQilah Ismail said... Reply Comment

oke, dah try n menjadi. thanks sys :)

asna ramli said... Reply Comment

sy da buad tpi x jdi ..x fhm lha kak

Hanis Damia said... Reply Comment

akak saya da copy,tapi nak paste kat mane ya?

fana oct said... Reply Comment

terima kasih sys comel menjadi alhamdulillah :)

mamanya mika-il said... Reply Comment

haiii tuan umah nk tnya la tip2 nk buat cursor.sya xbjya lg plsss helpp me..

Aponk's sTory said... Reply Comment

HuRm...sya x reTi lHa nk bwat cursor nHe..akak tolong sya plez...

Aponk's sTory said... Reply Comment

Herm..sya dha bwat,tpii x mnjdii puwn..akak tolong sy plez.. :-C

Aqhue wha xii aponk said... Reply Comment

Herm,sYa dha bwat..tpi x mnjdi puwn..akak tlong sy plez.. :-C

Anna Zulaikha said... Reply Comment

Sys, sayer maseh baru dlm blogging. Sayer da try wt tp xmnjd landung. Cm ner nk wt nih?