Buat Aiskrim Pukul 12 malam | The Nazirah Mktr

Dec 14, 2010

Buat Aiskrim Pukul 12 malam

Salam.
Malam tadi, saya buat aiskrim Malaysia. Berseri betul la Malaysia Bumi Ku Bertuah ni. Aiskrim ada, kuih pon ada nama Malaysia kan. Aku saja buat sebab kat tv, tiada cerita best. So, pergi dapor ada milo yang nak dekat habis, bancuh 1 jug air dengan 1 tin susu dan 5 sudu gula.
Hahah. 1 tin susu tu tipu, takde la habis 1 tin, kira setengah tin. Sapa kawin dengan aku, kena makan manis2, lidah aku dah dapat tangkap kalau air tak manis tau. Dapat la bungkus 17 batang aiskrim. Sedap makan time musim hujan. Baru sejuk dan nyaman. Tengok peti ais rumah aku, kosong je. Kami tak makan kat umah, kami makan kat luar je siang malam. HA HA HA. Tipu. Sebenarnya ni peti ais simpan makanan sedap. Peti ais satu lagi, simpan lauk & sayur & bahan memasak. Kemas tak kami.
Yang Benar,
Nazirah Moktar

13 Flowers:

Cik Ina minat Do do Cheng said... Reply Comment

best best best aiskrim malaysia, akak suka kacang merah ngan cendol.

nabilah_2908 said... Reply Comment

terus teingt kt adik sy yg kecik tu...sibuk nk buat ice cream ni....menjadi juga la...dia buat guna air sirap jer.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
SAMAN OH SAMAN

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@nabilah_2908

ye..aiskrim malaysia paling senang nak buat kan..dak kecik pon leh buat

Irwan Ismail said... Reply Comment

Hahaha..tataw lak korg pggil mnde tu eskrem malaysia.mmg kt malaysia je eyh ade eskem nie..well, kt cni ktorg pggil eskem batang.hahaha..mudah,leh wat sndiri. tringat lak msa kecik2 dlu ble ptg nk maen je,eskem ni la jd bkalan smber tenaga.amik 2btg ikat pastu gnggong..haha..oooppss..telebey lak.

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@Irwan Ismail

hahah..eskem batang..memg la..aku pon same..eskem ni penambah tenaga time main..kalu haus, balik rumah jap, makan eskem,

~amalina~ said... Reply Comment

naz....terliur gilaaaa aku tengok eskrem tu disaluti salji..ummmm yummy!!!:P

Lady SharpShouter said... Reply Comment

kehkehkeh.lawak la entri ko ni.

weh, lama aku tak makan eskrim laysia ni.terliuqqqq

Jijahh @ f.k said... Reply Comment

sedap nye eskerim Malaysia tu ... jijah suka cendol n kacang hijau...

yahaya said... Reply Comment

ais ni budak2 jer suka...