(Gambar) Peminat Cardigan | The Nazirah Mktr

Dec 9, 2010

(Gambar) Peminat Cardigan

1. Cardigan corak-corak. Warna peach yang jarang orang pakai.
2. Cardigan bunga-bunga (Flowerist cardigan). Comel, ada bunga ros lagi.

3. Military cardigan. Yang butang-butang depan tu macam baju askar konon nya.
4. Cardigan manik-manik sekuen. Comel, akan bercahaya bila terkena lampu atau cahaya matahari.
5. Military cardigan berwarna putih. Cantik sebab warna putih jarang orang pakai.

6. Ruffle cardigan. Ada kedut-kedut cam tepi langsir. Kalau orang slim, cantik pakai.

7. Knitted cardigan. Kalau naik Cameron Highland boleh pakai, mesti rase suam-suam je badan.

8. Stripe cardigan. Comel, tak kira kau gemuk kurus selim cantik jugak pakai walaupon berjalur-jalur bagai.

9. Ribbon cardigan. Ada reben dijahit bersama butang di depan. Comel macam Fairytale.

10. Cardigan merah+kelabu. Comel. Simple but nice.

11. Stripe cardigan again. Suka jalur-jalur pulak.

12. Stripe cardigan again again. Black and white.

13. Knitted+stripe cardigan. Ada tali ikat kat pinggang. Boleh tutup lemak.

Sebenarnya, aku suka pakai cardigan sebab aku kan berlemak. So, boleh tutup segala lemak dibadan, di samping nampak ilusi kurus dan ramping pada diri. Budak-budak sekarang memg suke pakai cardigan, jaket dan segala bagai. Budak pempuan sudah semestinya. Budak laki, ada jugak 1 2 orang yang pakai sebab aku tengok ada je kawan laki aku yang pakai cardigan. Smart je, sebab nampak kemas. Setakat ni ada 5 helai. Nak kumpul banyak2 sebab aku suka pakai.
       Disamping kalau kau banyak baju lengan pendek, boleh pakai dengan cardigan atau jaket, tak payah pakai inner lagi. Sekarang jarang dah nampak orang pakai inner, sebabnya panas. Kalau pakai cardigan atau jaket, kita leh bukak butang depan bagi angin masuk. Lagipon, fesyen cardigan ni tak dimamah usia, tak macam fesyen lain yang ikut peredaran zaman, apa orang cakap, "up to date". Tapi biasanya aku down to date. Orang dah berbulan-bulan pakai, aku baru nak pakai.

 Sumber Gambar : Forever 21
signature

19 Flowers:

sizuka[Izzati] said... Reply Comment

hehe.sonok pkai cardigan.tp kite lg ske pkai inner dri cardigan dkt cni.kehkeh~

Nik Syafiq said... Reply Comment

saye suka lihat girl pkai yg style korea cm dlm gambar cardigan merah+kelabu tu,sweet jer,kalu pakai lipstick merah menyala lagi vogue,hahaa

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@Nik Syafiq

comel kan cardigan merah..macam laian dari yg lain..comel..tapi lipstick merah, tak mau la..macam makcik..

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@hamzah ian

byk le hamzah..kau pakai tshirt je..haha

Siska said... Reply Comment

hai awak thanks jalan jalan kat blog coolgiggles.=)i suka betul beli cardigan.hee..

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@siska

eeii, same2 siska..hihhi..ye ye, kite pon suke cardigan..suke gile lah..

hani syahida said... Reply Comment

suka cardigan. tapi,malaspakai..panas..sukapakai one piece ja..eheehehe..

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@hani

hahah..betul2..kalo pkai ni pon kena pegi tempat yg kurang panas..

kak ina mail said... Reply Comment

cardigan ni , kalau masuk badan akak, mahu tercabut butang dia.Suka tengok orang pakai, tapi tak confident.

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@kak ina mail

kak, tak pyah butang kak, boleh je..saye pon tak butang kak..hihi

asmaroro said... Reply Comment

i pon suke cardigan! i slalu pakai cardigan pegi class

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@asmaroro

kite pegi kelas jarang pkai cardi..pegi jalan2 je pkai cardi..hihi

Alin said... Reply Comment

sgt suker pakai cardigan lately ni..tapi ada satu jek..hehehehe..

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@Alin

kite po sukeee..hee..kumpul la byk2..

Ace3103 said... Reply Comment

saya pun suka pakai..
:) nak cari lebih banyak!!