Filem 3 Idiots | The Nazirah Mktr

Jan 1, 2011

Filem 3 Idiots

Salam. Korang pernah tengok 3 Idiots. HA HA. Dulu Fatin pernah bagi filem ni, tapi dok la dalam laptop, tak bukak-bukak. Tapi waktu cuti haritu, ada tayang kat Astro, rupanya sangat best cerita ni. Bukak mata aku pasal pembelajaran aku selama ni kat sekolah dan universiti. Kita ni hanya mengejar nama, kerja je. Bukan belajar sebab nak ilmu, tapi nak dapat kerja & nama. Serius filem ni bagus la. Filem lakonan Aamir Khan, Kareena Kapoor, R. Madhavan, Sharman Joshi & Boman Irani.
   Filem ni lawak, sedih dan macam-macam la pasal kehidupan. Kehidupan students yang kadang-kadang tertekan, happy dan gila-gila dengan kawan-kawan. Lepas tu die nasihat pasal buat apa yang kita suke, baru hidup kita bahagia. Sebab dalam filem ni, ada kisah pasal kawan dia, Farhan belajar engineering tapi minat kat fotografi. Pastu die tunjuk macam mana kalau kita ni hanya belajar tapi tak paham, memang tak berjaya la. Contoh nya, kalau kita belajar dengan hanya menghafal, tapi tak paham, apa la ilmu nya kan.
   Best ahh. Cerita Hindustan ni kadang-kadang best jugak dari cerita Melayu, pasal hidup manusia. Aku cadang kan korang tengok la kepada sapa yang belum tengok lagi.
signature

18 Flowers:

tuksedobertopeng said... Reply Comment

dah tengok~so aku bersangka baik pada Allah kerana meng'extend'kan aku.. :)

Ninie said... Reply Comment

huhu cte ni best tp mcm saiko skit. huhu eh btw sifuu... nk tnye ni. cmne awk buat drop down menu mcm kat sidebar tudung bawal sebelah ni? :)

filzahtismail said... Reply Comment

kan? kan? aku da ckp best. haha, akhir nye tgk jugak.

Anonymous said... Reply Comment

naz,ko tengok kat astro fiesta ye?
_tuksedo_

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@tuksedobertopeng

betul2..kite tak sedar kan ape kite belajar selama ni, ntah ke mana pergi

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@Ninie

itu tgk kat blog maribinablog..hee..nanti kite buat tutorial yek.

aYu said... Reply Comment

yeke?
cam best ni..rasa nk tgok lak..hehe

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@aYu

ttgk la..best, tak macam cite hindustan lain, cinta je

De Hazz said... Reply Comment

FILEM MELAYU HAMPEH....
CINTANY BANYAK DARI CERITA...
KALAU CERITA LEBIH BANYK PUN JALAN CERITA MENGADA-ADA..TIADA KUALITI LANGSUNG....KALAU KITA TENGOK CICAKMAN 2-KENAPA DIA ADAKAN WATAK AZIZ M OSMAN KALAU JALAN CERITANYA BEGITU JE....AKU RASA KALAU FILEM MELAYU NAK MAJU DIA KENA BELAJAR UNTUK MENCIPLAK MACAM JEPUN.SEBAB JEPUN BERJAYA PADA WAKTU INI IALAH KERANA MEREKA MENCIPLAK SEHINGGA BOLEH BUAT SENDIRI.JANGANLAH NAK BUAT PASAL CINTA-CINTA JE...AKU DAH MUAK FILEM YANG HAMPEH

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@De Hazz

sokong!!! yeya, betul sgt..tak habis2 cinta, kalao tak cinta, hantu..kalao tak hantu, cinta, hantu ,cinta, hantu, lawak..tapi byk lawak dari input je kan.

Dawa said... Reply Comment

btol tu. best sgt filem ni. mmg kalau boleh nk download dan tunjukkan kt anak2 saya nnt carilah bidang yg diminati kita, bukan diminati org lain

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@Dawa

betul2..cite ni bukak mata kite sebenarnye..selama ni kite blajar bidg ni sebab ikut family, ikut kawan.tpi tak ikut minat kite sendiri,lepas tu bile gagal, mule salahkan org lain.

Eyrique Ettiqaz. said... Reply Comment

drpd 3 idiots ni la EE belaja buat ape yg kita suka...sbb kat situ kita kan dpt kejayaan..jgn paksa diri utk buat ape yg kita x suka..

Emilia Emira said... Reply Comment

baru jea buat entry cerita nie semalam...best kan cerita nie..;))