(Siri Memori) Tali Benang Warna-Warni | Miss Durian Runtuh

Nov 19, 2010

(Siri Memori) Tali Benang Warna-Warni


Salam, lama tak menulis. Cewaah ;p. Hari ni sambung siri memori. Tengok la gmbar tuh..Hahah, tali benang yang diikat-ikat. Masa sekolah rendah dulu, popular la bende ni dikalangan budak-budak perempuan yang memg suka kraf tangan. Yang tali berwarna-warni kat tepi tu, mak yang ikatkan. Simpan buat kenangan. Yang reben tu, sepupu aku yang bagi, mungkin ada lagi orang yg dok buat reben bentuk 4 segi tu. Bila kita tarik je, terus panjang..

 

Then, guna tali benang buat nama. Guna plastik or kayu aiskrim. Ada kawan yang buat meniaga bende nih, hari-hari aku tempah. Rasanya 20 sen 1.Aku pon pernah belajar ikat tali benang tu, kawan yang ajarkan, sampai dalam kelas KAFA pon ada masa mengikat tali benang tu. Pastu gantung kat beg. Tali benang tu kirim kat kawan, beli kat kedai jahit.Heheh, dari kecik rupanya aku dah kreatif, meniaga ape sume..Hihi ;p 

Dan gambar sebelah ni ini takde kena-mengena dengan tajuk. Ni adalah pencil box yang aku beli waktu darjah 4 kat Greentown Mall. Waktu tu ada pameran dari penjara. Ni banduan penjara Taiping yang buat. Daripada kertas or mungkin surat khabar. Then balut-balut lawa2, then lekat sampai jadi pencil box. Kreatif kan mereka. Yang warna biru tu coin purse, kawan bagi. Farah Roslan. Tetibe je dia bagi kat aku, kadang-kadang baik, kadang-kadang tak rapat. Waktu dia bagi ni, mood dia tgh baik la tu. Hoho
signature

19 Flowers:

kak ina mail said... Reply Comment

Memory kat akak gak.sekolah menengah, akak pun gila buat ni.macam nak buat baliklah.thanks ingatkan memeory pasal ni.balik nak cari benang cross stich.

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@kak ina mail same2. :)) saya pon suke gile lah buat tali benang nih..tpi la ni dah lupa care nak ikat :(

Ninie said... Reply Comment

huhu samelah. mase skola agama dl bila kat kelas bkn blaja sgt tp bz menganyam bnde ni dgn kawan2.haha

sizuka[Izzati] said... Reply Comment

nazirah.ini semua menggamit kalbu.alangkah indah kalau kite pun reti bt tali benang2 nih.tp xpnh pandai.asyik tbelit jari sndiri je HAHAHA.

aYu said... Reply Comment

Naz~
Masa dulu kite pandai anyam-anyam tali benang tu.
Skang dah lupa dah..
Ehehe…

Best kan masa kecit2..


Mari Berbicara Hati Ke Hati :
A Hug For You

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@sizuka[Izzati]
zati, kite pon same tak reti nak anyam benang ni

buat yg paling senaang je..hihi

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@Nik Syafiq

wei, aku dah lupe la

hihi..

sorry, gi suh melin..melin pndai buat

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@aYu
heheh, kite pon lupa dah ayu..

lame sgt tinggal :(

~amalina~ said... Reply Comment

blk umh mnyelongkar sumer eehh..haha

Liyana Lunia. said... Reply Comment

haha i suka gila pakai benda ni, letak nama kita and nama lelaki pujaan LOL

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@Liyana Lunia.
hahahah

ynn suke la buat lawak..

lelaki pujaan ye..ehem...

blog ku said... Reply Comment

sye nak sngt yang reben dngan buat nme tu dlu reti skrng dah x ingt. kkk bleh ajar x?

Iffah Syahirah said... Reply Comment

macam mane nak ikat tali tu gambar namber 2..

Zarina Ikhwan D20112052351 said... Reply Comment
This comment has been removed by the author.