(Siri Memori) Tabung Gajah Duduk BSN | The Nazirah Mktr

Nov 30, 2010

(Siri Memori) Tabung Gajah Duduk BSN

Salam. Kita semua suka menyimpan duit kan, atau menabung kan. Sama macam aku, dari kecik lagi belum sekolah, abah dah belikan tabung ayam dengan tabung tembikai untuk aku menabung. Bila dah penuh, abah pecahkan, dan pegi BSN, bukan akaun Giro untuk budak-budak remaja macam aku. Then, bila kita bukak akaun kat Giro tu, orang BSN kasi tabung gajah duduk ni, tapi kena tambah duit la. So, dari tabung itu la aku menabung setiap hari, sampai umur berapa ntah la.. Nak dekat RM1000 lebih gak la. Dan tabung ni aku masih simpan, dan ada berapa ketul duit 50 sen dalam nya. Daripada tabung ni la, duit aku dalam ASB wujud. Kalau nak harapkan duit dalam CIMB, heh, belum cukup semester, dah habis buat makan McD.Ehh, ni siri memori. Menabung dalam tabung gajah duduk BSN GIRO.
signature

7 Flowers:

aYu said... Reply Comment

bgus betul cik nazirah ni..
rajin menabung..
ehehe

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@aYu

heheheh..amalan menabung menjamin masa depan..hihi

kak ina mail said... Reply Comment

tabung tu dah lamakan.akak rasa, dulu akak pun ada.sama ngan tabung haji punya ,

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@kak ina mail

hahh, memg dah lama...rasenye tahun 1995..

Nik Syafiq said... Reply Comment

sye ade jugak,tabung gajah bile masuk duit akn berbunyi,tu yg best nk simpan,tabung haji punye skrg da gune untuk simpan setem

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@Nik Syafiq

tabung haji punye cam mane bentuk sapai leh simpan setem, syafiq??

Kamaruddi said... Reply Comment

Askum..Ada plan nak jual tak patung bsn gajah duduk tu tak? Saya berminat untuk membelinya.... Boleh smskan harganya ke hp saya..017-3611688