Cara Upload/Masukkan Gambar dalam Photobucket | The Nazirah Mktr

Nov 28, 2010

Cara Upload/Masukkan Gambar dalam Photobucket

Salam. Harini nak ajar cara nak masukkan image gambar ke dalam Photobucket dengan 2 cara iaitu, upload from computer dan upload from Web.
1. Upload from computer. Mula-mula, tekan link Upload Now dahulu yang kat atas page tu. Yang penting kena pastikan korang pilih upload from My computer. Then tekan "Select photos and videos". Then, pilih image nak masuk dan upload.


2. Upload from The web. Yang ni cara mudah kalau korang tak mahu download image itu ke dalam komputer. Contoh nya nak upload background untuk blog dari CherryBam. So, just right-click image itu dan pilih "Copy Link Location".Macam gambar di bawah.


Then, pilih upload from The web.  Ada jugak option upload dari Email, Mobile photos, Webcams. Itu korang boleh explore sendiri.


Masukkan link yang korang dah copy tadi. Then Start Uploading sahaja. mudah je kan. Kalau nak upload gambar secara banyak boleh la upload guna bulk uploader. best kan guna Photobucket. Boleh upload banyak gambar dan mudah juga untuk beginner.

signature