Tutup Akaun Facebook | Miss Durian Runtuh

Jan 9, 2011

Tutup Akaun Facebook

Tadi macam heboh je kat Facebook kate Facebook dah nak tutup 15 March nanti. Alkisahnya, betul kah? Start 15 Mac, Facebook akan di shut down dan semua account tak boleh bukak dah. So, segala gambar korang sila save kan dulu sebab lepas tu tak boleh bukak lagi. Tapi rase cam bohong je. Takkan Mark Zuckerberg mahu tutup perniagaan yang bawa untung juta-juta kat die kan. Ape-ape pon, kalau betul Facebook tutup, habis la perniagaan online yang melambak-lambak kat Facebook tu, sebab berniaga online kat Facebook lagi berkesan dari blog kan. Lagi satu, bagi kebanyakan student, lebih banyak interaksi dalam Facebook sebab lagi jimat kos kredit handphone, dan kalau kau nak cari kawan lama time sekolah tahun 80an dulu pon boleh jumpa kat Facebook kan. Macam mana lah nanti. Tak sabar-sabar aku nak tengok Facebook shutdown terus.
“Facebook has gotten out of control,” said Zuckerberg in a press conference outside his Palo Alto office, “and the stress of managing this company has ruined my life. I need to put an end to all the madness.”
Kesian Mark Zuckerberg ni, stress, yela, ramai orang bergaduh,tak bersosial,makan kawan,cakap belakang sebabkan Facebook. Ape kes kan. Mesti lah orang akan tuju kat die jugak. Tapi dari fikiran aku, Facebook pon ada kebaikan kalau orang tak salah guna.
“I don’t care about the money,” said Zuckerberg. “I just want my old life back.”
p/s : Dia tulis 15 Mac, tapi tak tulis tahun bila. Entah-entah tahun 2020 nanti..Kalau nak tahu, boleh PM Mark nih kat Facebook dia.
signature

6 Flowers:

Sha Amane said... Reply Comment

ad y cakap benda ni sebenrnya tak betul. nak tahu we'll wait n see je lah. :D

syuE said... Reply Comment

huarghhh!! jgn tutup! ta up la blog ak pasni,,hahaha

such a mess said... Reply Comment

ye kew?xkn lah!
3 ari lagi besday sye!
arghh!

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@syuE

hahah..betul2..facebook la menjana duit kan..