Jutaria - Permainan Zaman Kanak-Kanak | The Nazirah Mktr

Jan 21, 2011

Jutaria - Permainan Zaman Kanak-Kanak

Salam. Petang tadi pergi Hock Kee Seng dengan pakwe kawan aku, Melin. Melin nak beli pen dengan hadiah untuk adik dia. So, pergi lah kami naik moto, macam couple tak. HE HE. Kalau naik moto, rasa cam couple je, okey, sudah merepak. Melin beli Saidina untuk adik dia. Tau kan Saidina, yang permainan cam Monopoly tu. Aku lak terikut beli Jutaria sebab murah sikit, RM3.90. Yang Melin beli tu nak dekat RM30 harga dia. Aku suka! Yeay, nak main dengan sapa ni. Sapa-sapa nak main, beli hotel, rumah leh la bagitau aku. HA HA.
Sebenarnya aku dah lupa macam mana nak main, sebab dah lama tinggal. Tapi yang aku ingat, aku suka kertas yang letak kat tengah-tengah tu, yang ada kertas merah & hijau. Kalau nasib baik, dapat duit. Kalau nasib tak baik, habis duit.
HE HE. Fatin, Sue, Dello, jom main mende nih. Melin jadi bank.


Kertas oren & merah tu yang aku cakap aku suka tu. Yang kite letak kat tengah-tengah. Kertas biru untuk beli hotel & rumah. Yang bawah tu, tempat main dia. Yang lawak nya, macam-macam tempat ade, Maxis, McD , KFC, Lebuhraya Utara-Selatan, Stesen LRT Pudu, Airport Sultan Azlan Shah Ipoh pon ada. -_-. TV3, Astro, NTV7 pon ada. Memang ada kemajuan betul la, kagum aku.



19 Flowers:

zati said... Reply Comment

hehe teringat mase dulu-dulu, lagi-lagi kalau time sekolah, dah habis peperiksaan akhir taun..time tu kan dah tak belajar...budak-budak semua bawa mcm-mcm mainan & slh satu permainannye adalah jutaria hihihik, rinduuuu :))

mR. sMiLe said... Reply Comment

lagi seronok maen saidina kan..

Cik Ina minat Do do Cheng said... Reply Comment

Makcik masa kat asrama, gila main saidina, jutaria tak pernah main lagi.sama ngan saidina ke?

LinE PuTih LiNe HiTaM said... Reply Comment

bena umah manyak2.. bagi bankrup sape y kene.. haha

Amni said... Reply Comment

dah lama tak men benda alah ni.. dulu masa kecik2, seringgit pon payah nak dapat.. jadi aku ngan adik aku buat guna kertas color yang mak aku bawak dari opis.. seronok giler masa tu.. hehe.. merasa jugak la walaupun bukan yang sebenarnya... hehehe...

nabilah_2908 said... Reply Comment

seyum lebar bila baca n3 ni..haih...suka sngt mengamit memory..hehe..

mmg suka main juta ria ni...terutama bila dah tiba hujung tahun...dah tk belajar..ngee..seronok.. ;)

eh..duit2 tu kita kena potong sendiri la eh...?

tk best nya..bukan ke yg dulu..dh siap semua..tinggal main je..?

jom ke APA KATA HATI pulak,
KERETA MERAH KU

fAiRy PrInCesS said... Reply Comment

tetibe ase tingin nak maen. tapi bnde ni lame2 maen ase jemu gak. pastu mule la tggal btrabur.. huhuhuhu

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@zati

yeay, same la kite..macam2 permainan kan..dam aji la, dam ular la, jutaria mane yg kaya tu main saidina ke monopoly..tak pon buat game sendiri, dengan kawan2..heheh

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@mR. sMiLe

dalam ingtan aku tak ingt pon aku ade ke tak main saidina..aku tatau best ke tak main saidina.hee -_-"

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@Cik Ina minat Do do Cheng

tak salah saya, same je cara main..cume saya tak pernah @ tak ingt pernah main ke tak saidina tu..hee

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@LinE PuTih LiNe HiTaM

hahah..tau takpe..best je dapat duit kan..tmbah rumah..kalo hotel lagi mahal kan..heheh

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@Amni

lagi hebat, buat sendiri..hee..aku tumpang kawan nye je..duit takde..belanja 50 sen je..mane cukup..hee

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@nabilah_2908

betul3..main time dah hujung tahun kan..best je main dgn kawan2,,tak boring pon..haah, ade garisan putus-putus, kite carik sendiri..rasenye dulu pon macam tu gak..emm, tak ingt la, sebab tak penah beli,selalu tumpang kawan je..

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@fAiRy PrInCesS

hahah..beli la..murah je..betul..bile dah selalu main, buat tak endah je kan..

CikPuanIsteri said... Reply Comment

sape ley bgtau cara2 nak mian dr mula smpau last???

-camne nk bhgikan duit mse mule2??
-kalau nk beli rumah@hotel bape kene bayar ngan bank???
-lps 1 pusingan dpt duit bape ribu ek???
-kalo kene masuk penjara kene bayar bape baru ley kuar??

byk yg da lupe la...da beli gam nie tp xingat cara nk mian...huwaaaa =(

♛ Nazirah a.k.a Naz ♛ said... Reply Comment

@CikPuanIsteri

akak,kalo akak beli game nih,ada cara nak main die dalam ketas tu..tak silap saya belakang peta tu la..

Anonymous said... Reply Comment

saya dh beli game nie..tp x dak rules n cara nk bahagi duit...arap sapa yg taw leh tlg post..bli dh n cri kat internet dh..tp x dak..:-(

Anonymous said... Reply Comment

Aq tringt msa bdk2 dlu...nk beli ingtkn berpluh hrga jutaria ni sbb da nma pun juta...huhu tgk2 x smpy rm10...

Iconia PC Tablet Dengan Windows 8 said... Reply Comment

Aq tringt msa bdk2 dl lah.. nak beli lah aku haha