Lakaran Sahrawi - Novel Cinta Islamik Menyentuh Hati Aku | The Nazirah Mktr

Jan 25, 2011

Lakaran Sahrawi - Novel Cinta Islamik Menyentuh Hati Aku


Salam. Pernah tak baca novel Lakaran Sahrawi? Okey, ni la satu-satunya novel yang aku akan tulis sebagai buku kegemaran aku kalau buat profile laman sosial or whatsoever la kan. Lakaran Sahrawi ni mula-mula aku baca pinjam buku kawan sekolah aku, Sarah. Buku mak dia tak silap aku. Kami pinjam-pinjam la waktu tu ramai-ramai. Serius sangat best, novel yang sangat ringkas, tapi berkesan kat hati aku. Pasal pelajar Universiti Al-Azhar. Hei, tolong la, buku ni sangat best! Ni la novel cinta yang sangat bersih bagi aku selain buku Ayat-Ayat Cinta dan buku novel cinta islamik yang lain. Waktu aku baca, aku tingkatan 2, baca sampai nangis-nangis teresak-esak.
Aku tak ingat lagi watak utama novel ni, tapi jalan cerita dia ingat lagi. Macam mana pasangan ni kenal kat Universiti Al-Azhar, kisah rumah tangga mereka dan sampai last sekali, isteri dia meninggal dunia. Novel ni memang macam orang tak kenal sangat, tapi aku percaya sapa dah baca, mesti rasa ape yang aku rasa.
Sarah, kau simpan lagi tak buku nih?? Pos kat aku, nak fotostat. HE HE. Agak-agak kat library PSNZ ada ke.

Photo Courtesy : Naktahu

13 Flowers:

Cik Ina minat Do do Cheng said... Reply Comment

Suka baca novel ye.Nama punulis cam familiar je.kalau best, mesti tak sabar nak tahu ending kan.

nabilah_2908 said... Reply Comment

tk pernh jumpa la pula buku ni..

teringin la pulak nk baca... ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
SAYANGI PEMBACA ANDA

bukan photographer said... Reply Comment

aku jrg bace novel..klu bace pon cme novel ramlee awang murshid

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@Cik Ina minat Do do Cheng

memg suke pon kak..hehe..ending die memg best walopon sgt sedih.nangis tu memg ye ye lah

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@bukan photographer

ramlie awang mursyid pon sgt best la..aku suke gak baca novel trailer die..

niesz said... Reply Comment

mcm ayat2 cinta yer..hehe..best jgk layan novel ni kan..

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@niesz

aah..mcm ayat2 cinta la..tpi ni lagi sedih..huhuh

fAiRy PrInCesS said... Reply Comment

weh.. aku penah bace novel ni. ni la novel yang bertuah sebb aku 1 novel ni je aku penah bace.. tapi sedih dowh cite ni.. seorang isteri yang solehah.. huk3. tingat cte ni sedih lak

fAiRy PrInCesS said... Reply Comment

eh lupe lak aku.. penah bagi korang pinjam kan. hahahaha

fAiRy PrInCesS said... Reply Comment

kalo jumpe, aku fotostat, pos ea..

abror said... Reply Comment

sesiapa yang tahu lokasi novel lakaran sahrawi n jual...info yeaa...thanks

Anonymous said... Reply Comment

salam..sy jgk dh pernah bace novel tu dan skrg duk mncri2 di mn ada jual.dulu sy pnjm je..nk bce lg....