Hasil Kraftangan Pertama : Felt Name Keychain | The Nazirah Mktr

Feb 3, 2011

Hasil Kraftangan Pertama : Felt Name Keychain

Salam. Harini aku buat kraftangan. Memang kraftangan sangat la kan, comot hancur kraftangan aku. Ni nama nya keychain felt. Kain, butang, strap semua tajaan Melin. Selama sejam aku buat. Sakit badan aku sebab terlalu fokus dan menunduk. Baru aku tau betapa penatnya seorang tukang jahit, sangat sakit badan okey. Memang comot aku jahit sebab aku takde seni dan aku kerja tak berapa kemas sangat. Tapi kalau selalu buat, mesti jadi lawa punya. Aku buat nama NAZ.

Tengok jahitan aku. Kalau jual ni, 50 sen pon tak laku =,=

Tengok jahitan Melin yang love tu, Melin jahit untuk Hajar. Belom bagi lagi kat Hajar.

Yeay, hasil kraftangan aku. Nak letak kat hp. Konon cute la kau jahit, padahal benang terkeluar apa la, senget-senget semua. =,=

Antara blog-blog yang jual felt dan barang-barang kraf ni, boleh tengok, TamuJajaKraf, Sus n d Felt, AwoksKiter, YanaCraft , CherryBlossomCraft dan banyak lagi leh Google.

13 Flowers:

shAzwAni sAmAn said... Reply Comment

wah..cm best je..
aku minat benda2 cm gini.. :)

~amalina~ said... Reply Comment

naz.knp jahit huruf2 tu. gam jela. ptutla ko ssh sgt nk jahit.haha

fAiRy PrInCesS said... Reply Comment

shantek la.. even benang die tkuar pon, but it's art. rajin ea ko wat benda tu

zati said... Reply Comment

percubaan yg baek, btw love tu comel

Awok's Kiter (SyaAz) said... Reply Comment

Assalamualaikum....

1st trial mmg camtu sis... T insyaAllah, dah lama2 ok la jahitan tu... practice make perfect.. :)

Thanx letak link blogshop akak kat N3... :)

filzahtismail said... Reply Comment

haah nas. hurup tu lg cantek bile gam aje. keh3..

heh, dlu KH menjahit ko dpt bape makah?? kihkihkih :))

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@zati

love tu kawan yg jahit..die jahit kemas yaww..heheh

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@Awok's Kiter (SyaAz)

waalaikumsalam.kak, time kasih..hehe..ni saje try je kak..buruk habis ni..hehe.. :))

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@filzahtismail

KH aku dapat A++ tau..heheh..aku saje nak jahit lo..hehe

Ahmad Zaki said... Reply Comment

Assalamualaikum.....

Macam mana dengan hobi kraftangan keychain dari fabrik felt sekarang?. Saya baru tahun ini (bulan Jun) mencuba sendiri membuatnya setelah beberapa tahun meminatinya.

Setakat hari ini, saya telah membuat 3 bentuk keychain yang berbeza. Untuk permulaan, saya buat bentuk-bentuk asas bagi membiasakan jari jemari ini dengan aktiviti menjahit. Sebelum ini jari-jari ni biasa selenggara komputer je...


Baru nak "belajau" buat keychain dari fabrik felt