Jenis-Jenis Lelaki yang Tidak Digemari | The Nazirah Mktr

Feb 18, 2011

Jenis-Jenis Lelaki yang Tidak Digemari

Assalamualaikum. Korang sehat tak hari ni? Okey, baru-baru ni banyak perkara berlaku. Cewah, macam banyak sangat la perkara kan dalam hidup aku. Okey, mari bersembang pasal lelaki. Cewah, tak boleh blah tajuk kan. Siapa laki angkat tangan macam Usop (sambil pusing-pusing tangan). Okey, kalau tak de lelaki takde la kewujudan perempuan sebab kerana Nabi Adam yang keseorangan, Allah pon cipta Hawa untuk temankan Nabi Adam kan. Kiranya, dalam dunia ni, kalau takde laki, tak berseri la dunia ciptaan Allah ni kan. Sebab apa, sebab org laki ni berbeza dengan dgn perempuan, so, dalam banyak hal, kite leh la share sesama kan. Okey, ni pandangan aku la jenis-jenis lelaki yang buat aku rasa =,= annoying giler.

I hate rude people.  
1. Panas baran
Walaweh, aku hangin la kan kalo laki jenis panas baran ni. Pantang ada tak kena, nak baran. Ape kes kan. Kalao marah, aku tak kisah, nak tegur, aku terime. Tapi kalau setiap kate-kate die ada maki hamun, cakap kotor ,cakap mencarut, memg telinga aku panas. Aku penah kena, aku tau la. Laki jenis macam ni, kalao lepas tu dia mintak maap, aku maapkan, tapi takkan LUPA.

2. Suka cari pasal ngn bangsa sendiri
Ni jenis ngn org Melayu, hamboi, kau, kalau dengan bangsa sendiri bukan main lagi kan. Nak cari pasal. Cuba cari pasal dengan kaum lain, ada berani. Banyak la yg aku tgk. Abg aku cakap, org macam ni elok nye potong je tuuttt dia. Eh, bukan abg kandung, tapi abg angkat.


3. Suka ngata perempuan lain depan aku seorang perempuan
Ayat cam mana eh. Maksud nye, die punya la gigih cakap kat kite "perempuan tu serius ttuuutt", lepas tu gelak-gelak. Walopon aku ikut gelak, tapi dalam hati aku, aku rasa panas hati gak. Ye la, kalau dia boleh ngata perempuan lain depan kite, mesti die berani kate kita depan perempuan lain. So, pandangan aku terhadap dia akan berubah.

4. Pukul perempuan
Ni memg kurang ajar la kan. Ada baca berita hari ni pasal seorang suami membelasah bini depan 2 anak? Sampai lebam hitam mate kakak tu. Aku sedih bila kaum perempuan yang lemah, tolong ringankan beban laki, kena macam ni. Aku tak penah jumpe secara live lagi la laki gini. Tapi moga tak kan jumpe :(

 

5. Kikis duit perempuan
Ni selalunya kalao perempuan tu terlalu percaya sangat. Ni salah 2 2 jantina ni gak. Sanggup bagi duit PTPTN sampai habis kat laki. Adoi, laki lak gatai nak kikis, pakai la duit sendiri. Kalau sesekali belanja, awak belanja makan, saya belanja minum. Kan best.

6. Laki orang gatai nak cari lain
Ni bukan nak bantah poligami, tapi kalau cara tak betul, aku tak suka. Maksudnya, laki jenis tak serius. Kalo nak poligami, cari wanita ibu tunggal, hidup susah, tak kawin lagi walaupun usia dah meningkat, baru betul kata nak bantu. Tapi ni bini kat rumah sihat walafiat, mampu bagi nafkah batin lagi, nak jugak cari awek cun budak U lagi. =,= Eii, please la. (Opss, jgn cakap lebih-lebih, nanti kena batang hidung sendiri, gasak). 


7. Laki curang
Aww, hensem la awak, nak mintak no boleh? Kau pon suke la kan. ada pompuan mintak no, ko bagi, padahal, ko ada awek yg baik budi pekerti, yg kalao nak dibandingkan dengan pompuan lain, jauh langit bumi. Tapi ye la, selalu nya Tuhan bagi kite org yg salah sebelum kite jumpe orang yg betul untuk kite :) So, its okey la kalo ko macam tu. Tak gentle la mung.

8. Laki yg cute
Hahahah, lawak lak. Laki cute ni buat aku jeles je. Ye la, laki jambu, kulit putih, takde jerawat sume. Aku was-was, dia ni nak kate tak makan berminyak, makan je. =,= Nak kate tak berjemur, tak tau pulak kan. Arrgghh, whyyy! Kakak aku suke laki gelap sebab nampak LELAKI. Aku pon gitu, bukan la makna nya gelap cam arang, tapi gelap kulit laki.

p/s : Ye, semua org tak sempurna. Begitu juga diri aku ni. Tapi setiap masa, kite ni kena berubah menjadi lebih baik. Kalau tak nak berubah pon, fikir-fikir la akan datang.

35 Flowers:

sue kawaii said... Reply Comment

naz :) haeh xleh blah omg girl kau tu hahhaa

Sha Amane said... Reply Comment

betul2.tapi y no 8 tu mmg lawak.
Ryan Higa!!! ak nak laki cam ryan higa ah.hoho =)

sir said... Reply Comment

so cane lak klau pompuan asyik mntk laki blnje die lak?huhu

Huda Luna said... Reply Comment

T_____T

tak tau nak komen ape

Cik Ina minat Do do Cheng said... Reply Comment

semua lelaki yang di atas gak semua ciri-ciri yang makcik tak suka . benci dan menyampah.kenapa ko ngan akak sama tak suka lelaki jambu, kulit cam licin contoh cam Dafi tu.cam gelikan.tak macho.maaf kalau ada lelaki yg ternampak tulisan ni.

Cik Suheela said... Reply Comment

Yang no 6 tu memang i pantang
aishhhh kalau jumpa nak sepak sepak guna kaki HAHAHA

nabilah_2908 said... Reply Comment

kalau kita sedar dr awal sifat2 laki ni..boleh juga la di elakkan..

tp..kebanykknnya..time bercinta..wah...baik...penyabar..

bila dh kawin....ha..kelur segala panas baran dia..perangai gila dia...hrum...menakut kan...(-_-)

jom ke APA KATA HATI pulak,
FAIRY TALES

fAiRy PrInCesS said... Reply Comment

pasal laki cute tu aku pon x suke.. jambu2. suke ushar je, tapi x suke wat bf.. sebab nampak aaauuuww.. hehehe jangan marah ye lalaki jambu

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@sue kawaii

ahhahha, serius gedik kan omg die..tak leh blah lgsung.. :p

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@Sha Amane

hahah..kena la ada unsur hiburan sikit, kalao serius sgt, bosan..sapekah ryan higa =,=

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@sir

ko jgn layan sgt zul..heheh :) ada masa leh nak belanja, ada masa, kite pon duit kopak kan.terime la unsur2 mintak belanja tu sebgai hiburan dalam hidup..

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@Huda Luna

tak pyah komen :) just baca dan pahamkan..heheh..ni sudut pandangan aku je la..org lain mungkin pikir lain

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@Cik Ina minat Do do Cheng

betul la kakak, tak macho la =,= ..heheh..kalo laki jambu baca, mesti terasa hati.tpi itu kelebihan die jugak kan :)

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@honey amour

suke gak no 6..heheh.. :) yg penting niat kena betul.kalo betul nak bantu, macam mana Rasullullah buat, InsyaAllah, betul la jalannya.

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@Pembawa_Wacana

hihi, ni sudut pandangan saya je.mungkin org lain ada pandangan lain :)

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@Cik Suheela

amboi, nak sepak2 lagi..jgn2 , behave2..heheh..semoga kite tak jumpe laki macam ni..byk je laki yg baik kan.

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@nabilah_2908

betul tu kak.tu la, kdg2 jodoh kite tu, tak semestinye jodoh yg ditetapkan Allah.sebab tu macam2 jadi. kite ni merancang je.

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@fAiRy PrInCesS

same la weh..aku suke tgk je, tpi kalo nak lebih2 aku elak la.tapi jodoh sarah..lagi ko tak suke, lagi dekat die mai..hahah

LinE PuTih LiNe HiTaM said... Reply Comment

lalala...
naseb aku takde ciri2 tu..
lalala

fAiRy PrInCesS said... Reply Comment

hahahaha.. k2 la. aku suke orang jambu2. huhuhu

Bay said... Reply Comment

Wow! Very interesting blog you had here! Wish to connect with you on Google Friend Connect! Cheers! =) (http://whimsicalss.blogspot.com/)

SyahmiFikri said... Reply Comment

haa.. tuh la..
jgn terlalu memilih..

mest akan ada sifat salah 1 tuh.. muahhaa

niesz said... Reply Comment

betul tu..ade org tu perabih duit aku x reti nk byar balik..geram je!

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@SyahmiFikri

tu la..memg tak leh memilih..tpi rezeki msing2

afique said... Reply Comment

wahh nice list. haha
should letak lelaki mulut manis juga. =P

no_answer said... Reply Comment

fuhh .
naseb baek .

iz xde ciri ciri tuh sume :D

soooooour said... Reply Comment

nasib baik sy sorg maskulin...lalalalalalla...=D

Mohd Areef said... Reply Comment

lawak...ahahahah..camni laki terpaksa la berjemur ntuk dptkan 'itam lelaki tu"..


muslimah diperdagangkan..kesian..cube tgk dlm blog ni..
http://mohdareef.blogspot.com