Tempat Nak Ping/Promote Entri Baru atau Blog | The Nazirah Mktr

Feb 9, 2011

Tempat Nak Ping/Promote Entri Baru atau Blog

Salam. Sekarang ni banyak tempat atau site kita boleh ping blog kan. Macam-macam tempat la. Untuk naikkan traffic blog korang, supaya entri-entri lama korang tak membazir macam tu sahaja. Macam aku, dah bermacam-macam tempat aku ping blog, tapi sebabkan aku kurang aura, blog aku ni kejap-kejap naik traffic, kejap-kejap turun, kejap-kejap dalam sejam 0 unique visitor. Memang gila lah. Kalau orang yang buat blog sebab nak bercerita, nak share dengan kawan-kawan, mungkin mereka tak kisah sangat traffic, tapi untuk pendaftar Nuffnang macam aku, aku memang nya suka kalau ramai orang masuk blog aku. HE HE. Padahal dok cerita aku makan apa, tidor pukul berapa je kan. -,-. Harini aku akan share beberapa tempat yang aku ping blog.


Traffic daripada Apesal, sangat puas hati la mula-mula aku daftar dulu, tapi baru-baru ni macam tak ummph sangat sebab maybe blog aku tak beri banyak traffic pada Apesal. Korang pon, baca la blog kat widget Apeasal tu..HAHA.Ye la, memandangkan entri  yang aku letak hanya tutorial, gambar, dan kenangan memori aku, so, mungkin tak berapa interesting. Tapi korang boleh daftar. Yang penting, cara dia naikkan traffic korang adalah sangat manis, di mana pendaftar perlu letak widget Apesal.com dalam blog korang. Contoh macam aku letak di bahagian Iphone tu. Widget tu sebenarnya promotekan blog orang lain di blog kita. Sebagai ganti, blog orang lain akan promote balik blog kite. Manis tak? Ha ha. Dan cara nak ping dia, memg kena rajin la, taip, masuk satu-satu entri korang. Dalam Apesal ni boleh la korang ping entri korang yang lama-lama tu, so, tak de la terbiar macam tu je. Aku dah dapat 353 visitor daripada 28 hb haritu.


Okey, Geng Blogger ni memang dah lama.Aku pon dah lama daftar, tapi baru-baru ni baru la ada join aktif balik. Kalao ping di Geng Blogger ni, korang kena la rajin-rajin sikit, sebab cara ping dia paling senang. Lepas korang buat entri baru, terus pegi ping. Jangan tunggu entri lain, baru nak ping, sebab dia hanya boleh ping entri baru ja, Satu-satu. Traffic dari Geng Blogger ni, boleh la. Kalau cek kat Nuffnang tu, ada la daripada Geng Blogger dalam 10-20  click. Cepat sign up Geng Blogger!


Okey, Innit ni mak kepada Nuffnang. HA HA. Kenapa aku cakap gitu, sebab nya Innit  bergabung dengan Nuffnang & korang leh sign in dan ping entri korang yg terbaru atau terlama. Macam Apesal jugak la. Cuma, perlu rajin menulis, sebab kena tulis tajuk, description, tag, ada word verification jugak. -,- Benda ni kalau aku malas, memang aku tak ping pon. HA HA. Kalau korang ada Nuffnang, leh la sign in terus. Kalau takde Nuffnang, aku tak pasti. Korang try la. (Jawapan tak berilmu!).

Okey, nanti aku share lagi tempat lain. Ada yang aku join, dan ada yang aku tak join. :)


33 Flowers:

syafiq.net said... Reply Comment

bagus la korang. aku dah sampai satu tahan malas nak promote hahaha.

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@syafiq.net

aku rajin sebab ada broadband. kalao tak de sumber internet, aku pon maleh..heheh

niesz said... Reply Comment

yg 2 tu niesz dah join..yg apesal.com ni blum lg..jap nk g usya jap..hehe..

nabilah_2908 said... Reply Comment

apesal & geng blogger dah join..

betul...traffic mencanak naik bila ping blog kt apesal.. :)

yg innit je tkde nafsu nk join..enth kenapa..huhuh.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
APA KATA SURVEY

antudegil said... Reply Comment

wah! menarik je.. tapi tuh la. sampai satu tahap mcm malas dah nak promote. ada org nak baca, bacala. akaka!

apai said... Reply Comment

tq sbb bagi tip yg berguna ni

http://apai77.blogspot.com/2011/02/petua-dan-nasihat-imam-al-ghazali.html

Che Sakinah said... Reply Comment

minat jugak yg nak ping dkt innit tu... :))

lionteen said... Reply Comment

br tau pasal apesal tu. tp agak leceh jugak yek nk wat. hehe

aYu said... Reply Comment

masalah nak on9..
sejak keje..
berkali ganda malas aku..haha

Emmet said... Reply Comment

biasa la kalo kite tengah excited kat benda lain..benda2 yg lain kite lupa

zeeleey said... Reply Comment

ade baik punya tempat nak ping
mai la tengok!!

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@niesz

buat la niesz..hehe..best gak..traffic naik gile

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@nabilah_2908

betul2..heheh..kalo apesal ni memg best la kan..innit pon jrg buat sebab payah sgt..huhu

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@antudegil

same la kite..bila time malas tu, biar je kan..heheh

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@lionteen

memg leceh, tpi puas hati la traffic die..heheh

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@aYu

memg pon..kalo tenet takde, buat tak heran je kan..hehe

Qistina Filzah said... Reply Comment

owh..bnyk cara nk ping2 nie...thanx ^^,

yahaya said... Reply Comment

kat geng blogger saya log in asyik keluar pendaftaran.dah masuk byk kalai sama juga heran..juga.Ada tak sesiapa sama masaalah mcm saya.

Mr.Kerro said... Reply Comment

Apesal.com mm gmnyumbang kpd trafik juga..hehehe..agak bynk..

t!en SufI@ said... Reply Comment

tQ auw... ley la promote blog sy t..

YAYAN said... Reply Comment

makasih buat Tutornya. :D

Kamarul said... Reply Comment

Thanks :)
Lawati www.kamarlarnizam.blogspot.com

merarahim said... Reply Comment

terima kasih u info.. sy baru lg dlm dunia blogging..

jemput singgah

http://merarahim.blogspot.com/