Allah Bagi Warning (Fatin Filzahti, 2011) | The Nazirah Mktr

Feb 10, 2011

Allah Bagi Warning (Fatin Filzahti, 2011)

Salam. Hari ni hati aku sangat berdebar-debar tak boleh nak cakap dah. Dompet aku tertinggal kat loker library yang terbukak tu!!! Huhuhu.. Bukan loker berkunci tapi loker terbuka. Aku pergi library nak pinjam dan pulangkan buku. Waktu nak balik, aku simpan dulu buku dalam beg, dompet aku letak dulu kat loker atas. Sudah nya aku tak hambik. Aku dah jauh berjalan dalam 10 minit dari library ke asrama, nak beli lunch, tengok dompet takde!

Ya Allah, hati aku macam nak terbelah dah, makan hati, tawar hati, sakit hati, jatuh hati, semua dah ada. Nasib jumpa Tia ngn Ain nak pegi hntar assignment, tumpang sekereta pegi library. Dan Syukur Alhamdullillah, dompet aku ada. Dalam dompet tu ada 2 biji handphone, IC, RM50, kad bank. Serius, memg belajar betul hari ni, supaya tak cuai lenkali. Emm, mesti aku ada buat salah pape, tu Allah bagi warning kan. Agaknya sebab aku pakai baju seksi kot harini.
Aku memg sejak kecil lagi telah terpupuk dengan tabiat tertinggal dompet.
1. Waktu darjah 5, pegi Genting Highland. Aku tertinggal dompet kat kedai jual cenderamata kristal. Dok asyik memilih swan kristal, monyet kristal, dompet aku tertinggal -,-
2. Waktu darjah 6, pegi KLIA, aku pegi toilet. Waktu tu popular dompet panjang jenis kain jeans. Aku tinggal dalam toilet. Ada RM40 dalam tu. Laboh, aku tersedar, pegi balik toilet tengok dah yilek. -,-
3. Waktu tingkatan 3, pegi hospital Ipoh, nak buat medical checkup. Pegi toilet, nak buang hajat, tertinggal lagi. Tapi kali ni nasib baik, kakak cleaner tu simpankan. Masa tu dah ada IC. Aku diam je, tak bagitau abah aku, pegi toilet diam2, tnye kakak tu, ada tak jumpe dompet. -,-. Nasib baik ada.
4. Harini waktu semester 6, kali keempat aku tinggal dompet. Kat Library PSNZ, macam2 barang berharga ada. -,-.

My lunch for today. Nasi ayam berempah campur sayur + kuah, just RM3, only in UMT, Terengganu.

p/s: Macam kak aku cakap, aku memilih tempat nak tinggal dompet. Tinggal kat tempat-tempat grand. -,-



16 Flowers:

fAiRy PrInCesS said... Reply Comment

hehehe. aku pon salu ttinggal purse. ade skali tu aku ilangkan purse ksyangan aku. sedih gile. aku simpan duit sendiri tau nak beli purse tu. tapi xde la mahal sangat RM 1++. pastu dah ilang, esok tu aku kena habis kan 1 ari gi wat kad bank, ic pe sume. mang letih.

Queen said... Reply Comment

nik tertinggal jam...tu sampai skangtak pakai jam..hehehe

nabilah_2908 said... Reply Comment

fuhh...nasib baik ada lagi kan..kalau tk mmg nangis..

penyakit pelupa ni..akk pun selalu kena...

selalu lupa nk kunci kereta..huhu...bila dh jln jauh..bila teringt..mula gelabah..huhu..

terpaksa patah balik...bila sampai tgk2 dh kunci...haih penat jer kan..? ;)

lepas ni..kena kena selalu fokus dgn apa yg kita buat..baru tak lupa..(^_^)

jom ke APA KATA HATI pulak,
ADIK OH ADIK

niesz said... Reply Comment

lorh..nsib la x ilang kan..lps ni kena alert tau..bhya, mcm sepupu niesz, br kejap je die tggl psp die sbb ngah buat ape ntah kat kaki die tu, tup..tup..ilang da..org skrg ni lg bnyk yg x jujur dr jujur..tu yg bhya tu..

sedey nye..jom bc cni :interview untuk cari penguli tepung rupanya..hampeh!!

lionteen said... Reply Comment

ishhh.. bahaye tu. pas ni kene hati2 k. hehe.

mn jual nasi murah tu. bgtau. ley lionteen g bl. hehe

Ninie said... Reply Comment

ayoyo cmne leh lupe ni.huhu pasni becareful tau.. :D btw murahnye nasik ayam die.nak jugak! :9

SyahmiFikri said... Reply Comment

bagus sgt tabiat nie..

kalu aku lagi la..

duet sepah2 camtuh jer..

da best things tyme takder duet ada jer terjumpa duet2 lamaa

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@fAiRy PrInCesS

tu yg malas kalao sekali dgn ic kad bank sume hilang kan.. maleh betul..aku penah gak hilang jam..memg meraung la kan.

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@Queen

hahah..penah gak hilang jam..tertinggal gak kes nye. -,- dah la jam mahal kan..kalao jam cikai tu takpe gak

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@nabilah_2908

lupe satu hal, tak perasan satu hal kak.adoi, payah betul kan.saya penah gak tertinggal jam.memg nangis gile2 la..sebab bile kt perasan bende takde kat tgn, bile nak pegi amik, dah takde..huhu

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@niesz

betul2..kalo kite ralit sekejap, memg nasib tak baik la kan..sekrg ni kene hati2..masalahnye kalau cuai macam kite, memg salah sendiri la

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@lionteen

lionteen, kat sebaris kedai jual jagung bakar..heheh

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@Ninie

okey2..heheh :)
nah amik la..heheh..murah kan..sedap lak tu

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@SyahmiFikri

cit, bgus ape nye la weh..hahah..kalo duit sepah2 takpe..bila jumpe duit rase syok je kan..aku pon suke macam tu :))