Secret Garden | The Nazirah Mktr

May 5, 2011

Secret Garden

Anneyeong haseyoo..Cewaah, eja pon tak betull.Annoying sungguh.Assalamualaikum semua. Sihat ke? Dah makan? Harini cam mana, ada rasa gumbira or berduka. Jangan berduka nanti lara..Tak payah cakap byk. Harini nak bercerita pasal Secret Garden. Tau tak ape itu. Okey straight to the pointer, Secret Garden ni drama korea. Drama baru jugak la sebab last year, hujung-hujung tahun punya drama tayang kat Korea. Disebabkan teknologi sekarang cepat, walaupun belum tayang kat tv sini kecuali Astro, kita dah boleh tengok dengan mendownload.


Secret Garden lakonan Hyun Bin dan Ha Ji Won ni mengisahkan pasal seorang lelaki kaya yang memang perangai menyampah lakonan Hyun Bin ( Kim Joo Won) yang jatuh cinta pandang pertama dengan seorang stuntwoman lakonan Ha Ji Won (Gil Ra Im). Sebenarnya macam pertemuan mereka ni macam dah takdir la sebab ayah Gil Ra Im ni pernah selamatkan nyawa Kim Joo Won masa Kim Joo Won umur 21 tahun dalam satu tragedi kebakaran. Tapi ayah Gil Ra Im mati. Pastu, cerita ni macam cerita cinta dongeng la sebab ada magic di situ. Di mana, roh mereka bertukar badan. Wahh, tragik tak aku cerita pasal klimaks terus. Tapi sejak tu la, cinta Kim Joo Won & Gil Ra Im ni bersemai. Dan banyak la kisah romantik mereka berdua yang buat jiwa aku gelabah malu-malu gituw. Tapi memang la cerita Secret Garden ni buat aku tak berenti tengok. Lepas habis satu episod sambung lagi satu episod. Dan aku mula suka padanan Hyun Bin & Ha Ji Won. Sepadan la. Secret Garden ni jugak ada scene sedih bila mana mak Kim Joo Won ni berusaha nak putuskan hubungan mereka, dan ada jugak scene-scene meleleh air mata. So, korang tengok la cepat.!


Kim Joo Won ni nakal la jugak sebabnya mula-mula mereka kenal tu, dia sangat banyak kacau Gil Ra Im, tapi senakal-nakal dia, Gil Ra Im suka jugak kat dia. Lawak la.He he. Nanti happy ending jugak cuma mak nya Kim Joo Won still tak terima Kim Joo Won kawin dengan Gil Ra Im.


Yes, it is true. Memang watak Joo Won & Ra Im ni sepadan dan macam melengkapi la. Cerita dia ala-ala Cinderella sebab Ra Im yang miskin ni bertemu jodoh dengan Joo Won yang kaya gila. Tapi ada part-part ala-ala Little Mermaid sebabkan Ra Im ni kononnya tak sesuai hidup dengan Joo Won sebabkan perbezaan taraf and she want to disappear like bubbles. (-.-)

Scene yang buat hati aku berdebar-debar malu-malu kucing.


“It’s not because I love you, but because I only love you. If I don’t have you, then I won’t have any other choices.” – Joo Won


Yeay, aku awesome, sebab aku dah habis tengok Secret Garden. Hah, kalau korang tengok jaket Kim Joo Won dalam cerita ni, ada 4 jenis jaket tau. Dan semua bling-bling cam artis geli-geli gitu. Tapi sebabkan Hyun Bin ni hensem, nampak dia bertambah comel pulak bila pakai jaket bling-bling.


Watak lain adalah Oska atau Hyung yang merupakan cousin Joo Won dan dia pon ada kisah cinta dia dengan watak Yoon Seul. Yang mereka berdua ni jenis watak tegas ego tak mau mengaku yang mereka ni sebenarnya saling suka sama suka lagi. Walaupun pernah putus cinta. Tapi last-last mereka ni ngaku jugak. 


Lagi satu watak Assistant Kim yang merupakan setiausaha Kim Joo Won. Watak dia ni memang buat aku gelak je, tak tension tau. Lawak dan comel. Pastu gaya dia selalu cam comel. Aku rasa dia patut menang anugerah la sebagai watak komedi yang tercomel. Gaya dia walaupon kadang-kadang cam budak-budak, Kim Joo Won tetap kekalkan dia sebagai secretary.


Nah gambar kawin mereka. Okey, rasanya aku dah terover excited bercerita sampai korang tak payah tengok dah Secret Garden sebab dah tau jalan cerita memang pahape betol Nazirah. Tapi korang kena jugak tengok. Nanti rasa nya akan tayang kat Astro 393 One HD. Sebab haritu ada tengok iklan dia kat tv. Waduh2, kalau gini, nanti balik rumah dok ngadap Secret Garden kat tv pulak la aku. Okey bye.

Photo Courtesy : Tumblr



21 Flowers:

yuyu said... Reply Comment

dh tengok..best!!mcm awak rs gak sy pon malu2 even tgh tgk sorang2..

nk repeat balik boleh tgk kat http://www.dramacrazy.net/

nabilah_2908 said... Reply Comment

auuu.....gambar yg last tu.....menarik minat ku..hehehe.. :)

lepas ni nk tgk cite apa pulak..?

akk ada juga save link dramacrazy yg yuyu bagi tu...

kt sana mmg bnyk cite2 korea...tp takat simpan jer la..nth bila nk tgk..enth bila.. ;)

yuyu said... Reply Comment

link tu best sbb leh tgk balik drama korea lama2 zmn blaja..n yg paling baru pon ada..

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@yuyu

best kan yuyu..rasa aiiihhh,, maluuu..heheh..yes, drama crazy, my soju, lgi crunchyroll pon boleh jugak tgk..hehe

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@nabilah_2908


tgk la kak..best gile...heheh..lepas ni tgk kat tv la pulak..nak donlod tenet lembap..

hana said... Reply Comment

dh tgk..
mmg sweet abes la...
bertuah abes dapat kawen ngn CEO..
hahah

Republic Aku said... Reply Comment

tak mahu terlibat lagi dgn drama2 korea ni serik2...dulu drama "sonata" kena tengok sampai habis episod! naya2...hehe

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@hana

heheh..best kan kan kan..romantik hbis..sedih pon sedih sipa titis air mate lgi

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@Republic Aku

hahahah..winter sonata dah bape kurun la..hehe..tgk jugak secret garden best wooo

sizuka[Izzati] said... Reply Comment

dah tengok~!OMG sabar je lah.hyun bin comel gila~!

idea semulajadi said... Reply Comment

aku pun da tgk hbs!
ewah2,,
addicted benor ko ea?
habis header blog pun gambar hyunbin ngan ji won?

ღ Sumomo-chan ღ said... Reply Comment

da abeh tengok da cter neh :)
best, 5 stars !
cuma ending dia ta berapa nak syiooookkkkk -.-

Budak Botak said... Reply Comment

he3, satu-satunya drama korea yg pernah tgk sampai abis adalah stairway to heaven, sedih2...

Entry terbaru -> USB Flash Yang Bercahaya Bila Mesej Facebook Masuk... (",)

muhamad hanif said... Reply Comment

tak suka citer nih..llallalala ;)

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@sizuka[Izzati]

tau takpe..comel hensem gile kan..tpi muke cengkung la

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@ღ Sumomo-chan ღ

haah..ending die cam siott sikit..kenapa la macam tu kan

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@Budak Botak

stirway to heaven tu kite tak tgk..heheh

cik kiro said... Reply Comment

best...sgt2 ! malu pon ade.. huhuhuhu terbaik la.kalo bagi bintang.sy bg bintang dr 1-10 saya bg full ! 10bintang