Pakaian Raya | The Nazirah Mktr

Sep 5, 2010

Pakaian Raya

Salam Ramadan.
Hai, korang sudah buat atau beli baju raya? Sudah buat atau beli kuih raya? Sudah beli kasut, tudung, baju melayu, songkok, baju raya anak? Okeh, saya pon sudah. Baju kurung biru & merah. Tapi saya kecewe sebab tudung biru raya saya tak matching dengan baju kurung biru raya saya. So, disebabkan penat lelah meredah hujan pergi Batu 6 semata-mata nak beli tudung raya hari Khamis lepas, saya nak jugak pakai tudung biru raya yang tak matching dengan baju kurung biru raya saya.Okeh, penat tulis ayat panjang kan.

Okeh, tadi pagi-pagi lagi saya & kakak pergi UO sebab nak beli baju raya lain.Macam waktu budak-budak dulu. Kalau raya, kena ada baju kurung 2 pasang, seluar jeans satu dengan tshirt satu. Betul tak. Tipu la kalau korang tak. Sebab abah saya yang kerja JKR makan gaji pon mampu beli kat saya, tak kan korang yg mak ayah kerja cikgu, tentera, peguam tak belikan macam tu kan.Hihi..Okeh, berbalik kisah pergi UO tadi, saya beli baju la. Dalam waktu terdekat ni nak minta duit not biru kat abah, nak beli handbag Guess.Cewaah, barang nak mahal je, ce ko beli brg murah kat Tanjung Rambutan je, lagi hebat.

Okeh, dah lama saya tak tayang saya beli baju baru kat blog busuk nih kan. Kali ni setelah sekian lama, saya tayang baju saya baru beli. Lagi saya nak cakap, Jumaat kita rayeay kan. Oleh itu, saya nak minta la sebarang seringgit 2 duit raya dari korang.Hihik :P

Lagi saya nak cakap, saya suka gile polka dot. Saya ada 5 helai baju terkumpul corak polka dot. Rasa pening-pening lalat je tengok polka dot, tapi kadang-kadang saya terbeli jugak. Purse saya pon ada 3 biji corak polka dot. Saya suke. Okeh, itu saja entri tiada motif dari saya.

Photobucket

12 Flowers:

syuE said... Reply Comment

laaa..tayang skunk da lapuk la raye t..hahaha :)

lionteen said... Reply Comment

wah..
meriahnye...

raya...
xlame da kan..

sizuka[Izzati] said... Reply Comment

whoot.byk bju raye tuh.hehe.kite pnye baju rye sepasang je.kuih raye kne tggu lps raye bru smpai.kakaka~

'AQILAH said... Reply Comment

polka dot tu kuning ea? cantik ! ok la baju kamu semua cantik2...selamat hari raya :D

shasha said... Reply Comment

Naz...tdg rya ak pon x match dgn bju rya..hehe..

✿NAZIRAH✿ said... Reply Comment

@syuE syue, aku nak gak tayang...korang tak nmpak corak sebenar..hihi

✿NAZIRAH✿ said... Reply Comment

@lionteen aah, lagi 4 hari nak rayeay!!!suke!!cam budak2 je

✿NAZIRAH✿ said... Reply Comment

@sizuka[Izzati] takpe izati..nanti dapt kuih raya, makan sampe sengkak perut tuh...hahah

✿NAZIRAH✿ said... Reply Comment

@'AQILAH yes, yg kaler kuning itu polka dot dot dot..hihi..time kasih :)

✿NAZIRAH✿ said... Reply Comment

@shasha pqah, ye la..kite pkai je wei,, tak kuasa aku nak beli lain...hihik

~amalina~ said... Reply Comment

naz..bukan matching ker yg kaler biru tu..nmpk cm matching jerp..nk tngok gmbr full..baju poloka dot tuu..:P

✿NAZIRAH✿ said... Reply Comment

@~amalina~ gmbar dalm blog ni tak same dgn baju betul la melin...tak matching pon..hihi..nak tgk baju kuning, tunngu balik nanti ;p