Kad Raya Moden | The Nazirah Mktr

Sep 7, 2010

Kad Raya Moden

Salam Ramadan.
Sekarang disebabkan terdapat banyak laman sosial seperti Facebook, Twitter, Tumblr,Myspace, Blogger, maka tradisi menghantar atau pos kad raya ke rumah jadi semakin asing dalam diri kita. Kita mula la cakap, harga setem mahal, harga kad mahal, so lagi jimat jika tag saja nama kawan-kawan dalam kad raya yg kite edit dan upload ke Facebook. Okeh, takpe la kan, sekurang-kurangnye ingat lagi kawan-kawan time raya-raya gini. Tapi, saya sebagai kanak-kanak yang hidup tahun 90an memang sangat rindu zaman sekolah dulu di mana kawan yang jumpa hari-hari pon, kita gedik jugak nak pos kad raya ke rumah mereka. Mengape begitu? Ini lah dinamakan semangat kad raya. Kita rase seronok bila ada posmen hantar kad raya ke rumah dengan kad itu ditulis nama kita. Kita pon seronok menggantung kad-kad itu di dinding dan di pokok konon nak tunjuk "aku byk dapat kad raya, kau ade?"..Dengan perubahan zaman posmen sibuk hantar bertimbun kad raya ke zaman banyak notification "kau dapat byk kat raya weh!" di Facebook, saya tetap seronok dengan kad-kad raya ini. Di sini, saya tunjukkan koleksi kad raya kawan-kawan tag di Facebook.Terima Kasih daun keladi ;)
Kad raya dari Nabilah
Dari Eja
Dari Wani
Dari Liza
Dari Syahira
Dari Emilia
Photobucket

10 Flowers:

nabilah_2908 said... Reply Comment

yupp..kt fb berlambk2 org tag kad hari raya..mmg seronok..ingt juga kt kita...

tp lagi seronok kalau dpt kad raya yg real punya...bila kita dapat...ada 1 perasaan seronok yg sukar digambarkan... ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
LAGU RAYA FAVORITE

'AQILAH said... Reply Comment

rindu nak dapat kad raya..:D

✿NAZIRAH✿ said... Reply Comment

@nabilah_2908 yes..memg seronok bile dpt kad raya...sebab stahun sekali je kan dapt kad yg org hntar kat kite..selalu surat sampe ke rumah, surat abh je..

lionteen said... Reply Comment

skang ni da xmen pos2 da..
tp yg pos2 tu la lg besh kan..
ley jd kngn..
bile bc klaka je..
lionteen smpn lg kad ry time skul dulu..
comey je bile tgk..
ahakz!

Nik Syafiq said... Reply Comment

same la,kad raya owg bg semakin berkurangan..

tp aku tetap anta kt owg...tp yg aku tau alamat jer,hehehe

sizuka[Izzati] said... Reply Comment

alalala syoknye.hehe.nazirah tkar header bru eh.niceeee~

✿NAZIRAH✿ said... Reply Comment

@lionteen yes lionteen, sekrg kalo posmen hntar kad raya macam 1 dlm sejuta je...kad raya kite dulu ntah mane hilang,,,dah terbuang kot...huhu :(

✿NAZIRAH✿ said... Reply Comment

@Nik Syafiq hahah...tak aci!!!!!!!pasni ko kene bagi kad raya kat aku...nanti aku bgi alamat..kihkih

✿NAZIRAH✿ said... Reply Comment

@sizuka[Izzati] yes dear...tukar baru...kite cepat jemu loh...hihi