Co.cc Domain | The Nazirah Mktr

Oct 27, 2011

Co.cc Domain

بسم الله الرحمن الرحيم


Sekarang ramai blogger pakai domain co.cc ni sebab free dan mudah.Sign up dan boleh guna domain co.cc ni setahun.Aku teringin jugak nak pakai sebab teringin nak merasa ada domain sendiri.Konon nak letak la www.missdurianruntuh.co.cc sebab kalau nak pakai www.missdurianruntuh.com malas nak bayar sebab kita suka barang free.Banyak la sebab kau kan.Konon-konon kita nak la ubah url yang hodoh tu suzuran89 apekejadah kan.

Tapi bila nak sign up tu tibe-tibe terfikir,apa kata aku cari dulu kelemahan domain co.cc ini.Last-last jumpa blogger Indonesia ni yang bagitau Google sudah block domain co.cc ni dari search engine.Maksudnya,kalo orang google blog ko,tak keluar result.Tambah-tambah kalau blog korang popular or korang banyak buat tutorial,kalau orang search,tak keluar blog korang kat Google page.So,rugi la.Haritu kat Facebook,Blogger tulis status DIATAS. :) 1Share tu aku la.Okey,apa pandangan korang?Ninie Oh Ninie,habaq mai.Okey bye.Wassalam.

Photobucket



9 Flowers:

D'ya Marshmello said... Reply Comment

tips yang sangat berguna,. baru ingat nak pakai domain co.cc , tapi kalau dah jadi macam tu tak jadi la.hehehe

p/s :feel free to visit me back.!

http://miss-dya.blogspot.com

Ninie said... Reply Comment

uik nama kite kena seru lah. huhu sbnrnye ninie tak pasan langsung yg google block co.cc. yg ninie tau, lps daftar je, traffic nuff jatuh bedebuk.. abis BE itew tau. rugii T__T

ninie pun nak jgk la merasa ade domain sndr. nak beli kedekut plak. keh3..

nabilah_2908 said... Reply Comment

oh..sungguh ke...

ada sorang rakan blogger...guna co.cc ni...

hmm....nk kabar..kabar kan pada dia lah...

tp....erm...takut dia kata dia tak kisah la pulak..huhuhu..:)

oya said... Reply Comment

wujud eh co.cc ngtkan virus..adeh

aleen aiden said... Reply Comment

alin dengar jugak org cakap klo pakai domain sendiri kene bayar.tp citer keseluruhan xtaula.nanti nak kene gugel juga gayanye.keh3

ARC™ said... Reply Comment

hohoho rugi2. guna je .com ...setahun bayar rm30+ kot. x igt. kalau wordpress pikir masak2 la nak kena hosting file lg

nkara said... Reply Comment

sonok gak tengok kawan2 dah ada domain sendri. macam nak join. tapinya update pun malas baik toksah kan.. ;p