Kredit | The Nazirah Mktr

Oct 23, 2011

Kredit

بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum semua. Hai,harini rasa sangat marah sebab rasa letih sangat.Letih la.Dengan runsing semua.Opps,nak tanya la kan,korang rasa kalau korang guna tutorial orang or freebies or gambar or quote orang bagi kan,korang mesti nak kreditkan kan.Kreditkan tu maksud korang ape?
  1. Adakah just letak nama "terime kasih miss durian runtuh" tanpa url?
  2. Adakah letak url sahaja tanpa linkkan seperti "suzuran89.blogspot.com" (org lain pon malas nak search)?
  3. Adakah LINK KAN url/atau nama owner blog tu macam ni Miss Durian Runtuh @ suzuran89.blogspot.com baru dikira sebagai kredit?
Just reminder kepada diri sendiri & orang lain yang guna hasil kerja orang.Jangan diri sendiri kata "Tolong CREDIT" tapi diri sendiri pon letak "nazirahmoktar.tumblr.com" pastu orang lain pon susah payah nak menggagau cari kat bahagian mana nak cari gambar/tutorial tu.Aku banyak gak perati orang buat macam tu.Sebab tu dulu pernah certain blogger blogspot dari malaysia ni kena serang dengan blogger tumblr dari luar negara sebab tidak KREDIT pada dorang atas doodle dorang,tpi kredit pada orang yang dok sebar doodle tu.Sighh. -,-

p/s : Betulkan entries kita dulu sebelum nak suruh orang lain.
p/s : Saya jadi pemarah a.k.a hulk kalau saya betul. (erkk,cam mana tu,tibe-tibe marah kan.)
p/s : B A C A I N I (takut tak?)=,=



3 Flowers:

Ninie said... Reply Comment

yg ninie pny credits kt sidebar tu betul tak? huhuk ssh nak puaskan hati semua pihak T___T

♛ NazirahMoktar ♛ said... Reply Comment

@Ninie

ninie,yg penting kt linkkan..supaya senang org nak terjah owner asal :)

Cik Cempaka said... Reply Comment

hihi, thanks sebab credit =D