Show Off Hidup Sendiri | The Nazirah Mktr

Jun 24, 2011

Show Off Hidup Sendiri

Assalamualaikum. Hari ini saya telah membuat keputusan untuk tidak publish blog ke Facebook sebab nak menjaga cerita dalam blog ini. Blog Tumblr memg dah lama aku buang link ke Facebook sebab kebanyakan post dalam Tumblr hentam Facebook. Wee >.< . So, hari ini rasanya cukup-cukup la blog ni tersebar luas dalam Facebook. Aku rasa Facebook dah tak sesuai untuk aku menebarkan cerita-cerita blog aku baik yang berilmiah mahupun yang personal. Button Like dan Share pon sudah buang sebab tak bagi kawan-kawan aku LIKE. Dalam UMT Blogger pon dah berzaman tak post entri aku.

So,lepas ni tak payah lagi pikir 2339839238 kali sebelum nak tulis kan. Bukan apa, dalam Facebook ada pensyarah, ada saudara mara, ada abang kakak, ada kawan sekolah, ada kawan matrik dan paling ramai kawan UMT. Facebook pulak dah tak privasi, bila mana kawan kau LIKE post kau, kawan yang lain tak penah baca blog kau pon terbaca sama.

Kadang-kadang kena la low profile & tak show off sangat hidup sendiri. Bak kata buah <3 & Dello. Orang gelak je baca blog tu kalau semua bende nak cerita kan.


10 Flowers:

Aisumi Chan Kawa'i said... Reply Comment

sama la ngan sumi.. skrg dah tak wat publish dekat fb lagi.. tmblr pun sama jugak.. jaga privacy sndri :P hehee..

Ninie said... Reply Comment

tu lah. dl asal ada post br je mst nak letak link kat fb smpai kwn2 komplen dlm sehari news feed dorg sesak dgn blog update ninie. haizzz malu2 -.-

Nurul uNaz said... Reply Comment

: that was so true . sometime rasa nak privatekan jee blog sendiri bile parents sendiri pon baca my blog . aiyoyo . but then even i didn't show off my blog kat memane , they still read my blog . guano ? -_-"

sizuka[Izzati] said... Reply Comment

agree.dulu guna jugak networking blogs whatsoever yang dekat fb tuh.lama2 rasa macam takde privacy.so terus remove.heeeee.keep things simple kan.

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@Ninie

ninie..tau takpe..sama la dgn kt..rajin sgt nak publish kat semua tempt.ada button like & share lagi.tpi lama2 rasa, nak menulis pon tersekat.sbb kena jaga byk hati bile nak menulis ni..

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@Nurul uNaz

agaknye your parent dah bookmark ape blog tu..heheh..betul2..dulu waktu mule2 buat blog dah la semua bende nak cerita.pastu bile dah lama2 terpikir, kalo satu sekolah baca blog aku ni, alangkah malu.tmbah kalo sedara mara lagi la..huhu =.=

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@sizuka[Izzati]

betul2..izzati,kalo entri tutorial takpe la kalo nak share kat facebook or twitter.tpi kdg2 kite ada bende nak tulis pasal someone or something.rasa nye tak perlu la nak tunjuk sgt kat 1 fb dah..kalo kawan nak baca blog kite, dorang leh cari sendiri kat google.hee

~amalina~ said... Reply Comment

tu la an..rasa mcm terbatas jer nak tulis klau fikirkan pembaca yang akan baca. terus hilang mood nak tulis. blog aku tu aku mlas nk TERcari2 butang like n share kat fb tu..tapi silalah jangan tekan oke..hehehe

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

melin : Okey2..kalo ko dah cakap gitu, aku tak LIKE dah..heheh..bestul melin, rasa mcm tak syok dah nak tulis pape..mengenang kan kawan2 ramai yg MUNGKIN BACA DIAM2..kang ada terasa hati cam mana.

Nurul uNaz said... Reply Comment

: i think they really has bookmarked my blog laa . (._.")