Karnival Upin Ipin | The Nazirah Mktr

Jun 3, 2011

Karnival Upin Ipin

Assalamualaikum. Hai semua. Harini ni start karnival Upin Ipin & ICT kat Stadium Indra Mulia Ipoh. Hamboi, lepas je setel kerja kat Wisma, terus pergi stadium ngn Shaz. Hamboi2, mentang-mentang la Shaz bawak kete kan, laju je langkah. Okey, nak masuk kat replika rumah opah kena la ada tiket. RM5 untuk dewasa & RM1 untuk kanak-kanak. Pastu pulak kat passport tu ada tempat cop-cop, kalau penuh 9 cop tu dapat baju Upin Ipin. Tapi sebabkan kami ni terlampau pasif, tak de la rasa excited nak cari org yg boleh cop-cop tu. (Entri ni gambar berterabur)


Tibe-tibe ada kat dapor rumah opah. Memang rumah tu sebijik rumah opah weh. Ada bilik opah, kak ros, upin ipin. Ada dapor, ada bilik air. Kan nak pergi dapor ada tangga, siap ada tangga la rumah tu. Ruang tamu pon sebijik.


Tibe-tibe tunjuk passport kan. Ni dorang panggil passport, kami dapat 3 je cop, cop Mei Mei, Upin Ipin ngn Mail je.


Tibe-tibe Shaz ada kat depan rumah Opah. Hijau lagi tu.


Yang budak pompuan tu la yg bawak suara Upin Ipin. Yang comel tu bawak watak Intan Payung. Tadi dia buat suara "Selamat Pagi Cikgu" dengan gaya-gaya sekali. Sebijik.


Ni la tiket/passport Upin Ipin. Kalau parent yang bawak anak-anak memg berbaloi sebabnya tiket murah je. Cuma tak bape berbaloi kalau anak-anak korang mintak patung Upin Ipin ke, baju Upin Ipin ke, barang-barang Upin Ipin ke. Sebab nya agak mahal disitu.


Basikal Upin Ipin yang dalam episod Tok Dalang tolong dorang buat basikal tu. Ingat tak?? Hahaha..Serius comel <3


Shaz pon. :)


Okey bye. Nak balik rumah. Jumpa la lenkali ye. Tadi jumpe Wansyah u oll kawan-kawan aku mana yang baca entri ni. Dia buat sistem untuk cabutan bertuah lagi tu. Kami dah masuk. Konon-konon dapat la kan.Okey bye.

psss: Shaz, kamera ko ni memg clear la gambar die..aku suke!hehe



12 Flowers:

nabilah_2908 said... Reply Comment

weee..seronoknya..mmg betul2 real la...lagi2 basikal kembar tu..hehe.. ;)

sizuka[Izzati] said... Reply Comment

wow syoknyaaaaaaaaaa.jelesnya tgok gambar!

hahaha mesti comel je kan budak tu.dia pun comel macam katun intan payung tuh.

shAzwAni sAmAn said... Reply Comment

suka gile time masuk rumah opah tu..ngn teruja bile dgr diaorg wat suara kartun..hehe

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@nabilah_2908

hahahha
tau takpe kak..rasa berbaloi la byar rm5..lgipon budak2 yg bawak watak upin ipin tu pon ada..

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@sizuka[Izzati]
hahah..sama kan..kite yg tgk ni pon teruja..serius comel gile budak2 ni..suara memg sebijik..heheh

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@shAzwAni sAmAn

tau takpe..rasa best la ..kagom pon ada..hehehe

Cik Ina Do do Cheng said... Reply Comment

bestnya kalau cik ina dekat, memang dah sampai.teruja nengok rumah hijau tu.lagipun firdaus minat ngan upin ipin tu.

~amalina~ said... Reply Comment

bila lagik ada...nak pergi jugakkk..:P

HaNa Hani said... Reply Comment

uish..asal xtau pown der kat stadium ipoh
kalo tau lame pegi dah
^_^

syuE said... Reply Comment

aaaaaaaaaaaaaaa!!ak pegi ta jmpe p0wn umh 0pah!!!!!

Anonymous said... Reply Comment

haha intan payung sama sekolah and sama form dengan saye :) dia ketua kelas kat kelas dia and bila cikgu dtg dia buat suare ehsan "selamat pagi cikgu"