Bakat dan Kemahiran | The Nazirah Mktr

Mar 4, 2011

Bakat dan Kemahiran

Kadang-kadang aku terfikir, apa kemahiran kelebihan aku ada untuk compare dengan orang lain. Bakat, kemahiran tu adakah datang sendiri atau perlu dicari. Kalau ada bakat menyanyi dari kecik, itu dinamakan bakat semulajadi atau kemahiran yang diajar? Adakah bakat menyanyi itu dari lahir atau kita yang belajar sendiri. Aku selalu fikir, apa bakat atau kemahiran aku ada. Aku banyak tak tau. Melukis, menari, menyanyi, berenang, memandu, memasak, menjahit, semua jenis bakat aku takde. Bakat atau kemahiran yang aku ada menulis, membaca, mengira,menaip, mengaji. Kadang-kadang sedih dengan diri sendiri. Apa bakat atau kemahiran aku ada?
 
Aku ada bakat posing je. =,=

10 Flowers:

Nurina Izzati said... Reply Comment

setiap orang ada kelebihan masing2, walaupun kadang2 kita tak sedar.
btw, salam ukhuwwah
=)

filzahtismail said... Reply Comment

meh nak bgtaw.

klebihan ko ialah bile ko nk wat somthing, ko intend to tahu btol2 mende tu. cam tutorial, mende2 alah blog ni lah. dr kosong tataw pape dah jd sifuu kot, sbb suke ngat usha. lepas tu, nota buat organize je, x mcm aku cincai jek. heh

kalo aku kalo nak taw pon, aku maleh gak nak explore.. tgk cte korea lg bgus.. kih kih

kdg2 org lain yg nmpk kelebihan kita yg kite sendri rse bukan kelbihan pon. :)

shAzwAni sAmAn said... Reply Comment

haha naz..
aku pon same..
kadang aku dok pk ape la kelebihan yg aku ade..
lg cdey tu sbb mak aku kreatif orgnye..
tp xturun kat aku pon..xoxo :(

sizuka[Izzati] said... Reply Comment

we see gold in other people, and vice versa.that's the sweetness in life :)

Arol Mubin said... Reply Comment

Mungkin bakat dan kemahirannya ada, tapi tidak ditonjolkan atau tidak diasah. :) Mengaji tue dikira bakat/kemahiran juga, patut bangga. Sebab ada orang yang dah tua bangka, masih tak pandai mengaji. ;D

Dah join HeartBeat ke belum? Kalau belum, KLIK SINI! Rugi tak join.

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@Nurina Izzati

betul2..heheh..kdg2 diri sendiri tak tau, tpi org yg kenal kt tau kelebihan kite kan. :)

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@filzahtismail

time kasih fating cas..hehe..betul2..selalu nye org sekeliling kt tau kelebihan kt kan..hehe :)

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@shAzwAni sAmAn

same la..aku tgk mak ngn kakak aku byk pndai buat kerja2 rumah ape sume...aku ni hah, ape la sgt pndai nye..hhu

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@sizuka[Izzati]

yeyes!!true3..kadang2 kt asik tgk org lebih,tpi masa yg sama org pon tgk lebih kt gak kan.

❤NazirahMoktar❤ said... Reply Comment

@Arol Mubin

betol3..kena belajar supaya bakat dan kemahiran tu makin menonjol dan kite boleh buat kan :) thanks :)