(Siri Kenangan) Kisah Gagak Yang Bijak | The Nazirah Mktr

Jan 1, 2012

(Siri Kenangan) Kisah Gagak Yang Bijak


Assalamualaikum.Dulu waktu kecik-kecik suka tengok kisah teladan ni kat RTM.Ada pasal Sang Kancil la,Sang Monyet la,Sang Buaya.Terkenang betul zaman dulu-dulu :') Opps,gif ini bergerak-gerak tak di komputer korang?Kat komputer aku gerak slow sangat.Macam Sang Kura-Kura.
Selamat Tahun Baru Semua

13 Flowers:

★ aIsyaH ★ said... Reply Comment

masa kecik2 selalu dgr citer2 teladan mcm ni..
pandai gagak tu kan..:)

Cik Pensil said... Reply Comment

Dulu masa kecik tak pandai bace g , selalu suruh mak bacekan buku-buku citer cam ni , sekarang dah boleh bace sendiri & menghayati cite tu .
dulu mase kecik-kecik suka sangat bace buku cite , sekarang suka bace novel lak :D

nabilah_2908 said... Reply Comment

oh..ingt sngt... :)

yg sang kancil dgn monyet tu pun best gak kan..?

jangan sang monyet....jangan....hehehehe... (^_^)

gif ni bergerak dgn eloknya di sini.. :)

BLADE EDGE said... Reply Comment

Assalamualaikum...


saya just blogwalking kat sini. baru tahu pasal blog ni..

anyway kalau ada masa, silalah berkunjung ke blog saya. byk info menarik boleh dikongsi bersama.

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

Emmet said... Reply Comment

wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D

KizZ said... Reply Comment

Citer ni membawa banyak maksud actually...bagus betul la orang dulu-dulu..

♛ Nazirah a.k.a Naz ♛ said... Reply Comment

@★ aIsyaH ★

dulu waktu budak2 ni lah antara kartun yg best.selalu tunggu depan tv..kite suke yg monyet tipu buaya tu

♛ Nazirah a.k.a Naz ♛ said... Reply Comment

@Cik Pensil

sama la..mak yg bacakan.heheh..best kan,kite dulu2 byk kartun mcm nih.sekrg ada jgk kartun yg bagus,tapi entah la,tak klasik sgt.heheh

♛ Nazirah a.k.a Naz ♛ said... Reply Comment

@nabilah_2908

haah,ada yg sang monyet jgk kan.saya pon dah lupa..nak kena cari balik.heheh

♛ Nazirah a.k.a Naz ♛ said... Reply Comment

@BLADE EDGE

waalaikumussalam :)

terime kasih sudi singgah :)

♛ Nazirah a.k.a Naz ♛ said... Reply Comment

@KizZ

simple je cite nih.tapi berkesan smpai skrg..bukan pasal buaya yg gelojoh tu je,tpi psl kite xleh menipu,mcm kancil tu kan.heheh..waktu kecik2 pk buaya je jahat,tpi bile dah besar,paham betul2,kancil tu pon jahat sebenarnye..heheh