Cara Nak View Blog - Interface Baru dari Blogger | The Nazirah Mktr

Apr 14, 2011

Cara Nak View Blog - Interface Baru dari Blogger

Salam. Haritu buka blog budak botak.Dia kenalkan cara view blog baru untuk blogger. Best la.hihi.

Flipcard

Mosaic

Sidebar

Snapshot

Timescale

Hebak la blogger boleh buat system ni =,=. Senang sikit kalau nak baca blog yang entri dia semua best,so senang nak baca semua entri sekali.
  • Bagi aku kalo nak baca blog dalam view ni lebih laju, senang nak baca sekali banyak entri, tanpa perlu tekan older post berulang kali tau.
  • Pastu boleh show/hide comment. Then, kalo kite nak komen entri tu, kita tekan link "view all or post your own" untuk kita komen.
  • Pastu boleh show entri based on date,label,author & recent post.
  • Cuma tak best sebab tak dapat tengok layout kita yg cantik-cantik colorful tu la. Kalo view secara flipcard, aku tengok macam interface Tumblr.
  • Kalau kita tekan toggle navigation sebelah nama blog kita tu, akan keluar satu box untuk masuk url blog org lain pulak. 
  • Yeay, TAK PAYAH READ MORE DAH. Aku sesak dgn button read more ni.huhu.Susah nau nak baca kan.
Kalau nak buat, boleh la tekan http://urlBlogKorang.blogspot.com/view or http://www.urlBlogKorang.com/view/

p/s : Budak Botak & Fatin adalah mangsa terbaru kecurian kredit dari Celcom =,=

Post berhabok dalam draft.




7 Flowers:

sizuka[Izzati] said... Reply Comment

whoahhhhh canggih!!thanks for sharing nazirah :)

eyndayusoff said... Reply Comment

Menarik...cuma takde background la kan... :-)

nabilah_2908 said... Reply Comment

best..dah try dah..leka kejap... ;)

Woofer Storm said... Reply Comment

dah cuba,memang smart la..hehheee cun ni,thank atas info..

follow kamu

shark said... Reply Comment

yup..mmg menarik..
simple..
tp tue ler x dpt tgk layout korang yg cntik nnti