Soal Diri | The Nazirah Mktr

Apr 8, 2014

Soal Diri

Assalamualaikum semua orang. Sihat ke? Nazirah alhamdulillah sihat. Sekarang dah bekerja tempat lain. Tempat rahsia. Waahhh. Konon retis kau. Sekarang kan bila dah umur 25 tahun, Fb feeds tu dah penuh dengan kawan-kawan & blogger-blogger yang dah kawin, ada anak semua. Boleh dikatakan semua pon baya-baya je la dengan aku. Hee.. Betapa masa tu kita tak boleh elak. Sampai masa kehidupan akan berubah ke next step orang kata.

Bagi diri aku, masih jauh perjalanan. Masih banyak langkah. Masih banyak cabaran untuk aku tempuh. Yela, nak start hidup pon dah terlambat, so kena la sabar dulu. Kalau aku cakap aku tak cemburu, memang tipu. Cemburu (niat baik) lihat kehidupan orang lain. Jodoh awai, keje awai, rezeki zuriat awai. InshaAllah. Ada la habuan aku cuma tak tahu bila.

Mungkin. Mungkin, Allah nak aku tolong abah makcik dulu. Sebab aku keje pon lambat.
Mungkin. Mungkin diri aku belum lagi bersedia. Matang. (aku masih baca komik HAHAHAHA)
Mungkin. Mungkin Allah nak aku lengkapkan diri aku dulu.

Hanya Allah S.W.T sebaik-baik perancang.

Tiba-tiba rasa sayu. Hehehe. Aku tak boleh emosi. Mennn.

2 Flowers:

Anonymous said... Reply Comment

Naz...insyaAllah...setiap org ada jodoh masing2... jom doa byk2 !! Lebiuu naz!! Mmmuahhhhh!!

-Melin-