(Siri Memori) Belon Tiup Guna Straw | The Nazirah Mktr

Aug 1, 2011

(Siri Memori) Belon Tiup Guna Straw


Assalamualaikum. Hai semua. Dah lama benar tak buat siri memori. Paling last aku cerita pasal permainan Jutaria. Hehe. Siri Memori ni mengimbau kenangan aku time muda-muda dahulu.Sekarang pon muda, tapi muda kearah tua la jugak. Okey, harini nak cerita pasal permainan belon tiup. Aku tak tau nama spesific dia, tapi ala, belon tiup, belon yang kita tiup guna straw tu. Haritu pergi kedai runcit ,terjumpa bende ni. Satu 30sen. Dalam nya ada sebiji gula-gula, belon tiup dengan belon getah 1. Excited la aku meniup nye. Teringat waktu budak-budak,aku lagi suka main belon ni dari belon getah, sebab (1) aku suka bau udara dia (macam ketagih gak la =,=), lepastu (2) bila dah kempis, kita boleh picit2 dia, (3) bila tiup kena cepat2 tutup lubang udara dia, supaya angin tak kuar (konon excited).

Tapi bila pikir-pikir balik, betapa merosakkan kesihatan betul belon ni, sebab bile kita tiup, udara belon tu yang berbahan kimia akan masuk balik dalam paru-paru kita melalui straw tu. Rasa macam makan udara toxic.

14 Flowers:

Azura said... Reply Comment

wah2..tringat zaman dulu.. wat mcm bentuk bear la.. pastu guna bibir buat bentuk kat belon tuh.. rindu la.. time dulu siap beli yang satu kotak ada banyak2 tuh.. hehehehe :)

sizuka[Izzati] said... Reply Comment

memang memori awal dan akhir neh.kekeke.

fybest said... Reply Comment

aku pun selalu gak dulu men benda alah ni~~=)

Nik Syafiq said... Reply Comment

walaupun ade bahan kimia, tp rase die sedap kn???hahaha

nabilah_2908 said... Reply Comment

tersenyum sendiri... ;)

dulu2 pun suka main mende alah ni...skrg ni bape sen eh satu...?

Liyana Lunia. said... Reply Comment

wahh mahalnyaa skrg, er padahal ynn dh lupa berapa harga maybe dalam 20sen eh dulu 20sen tu murah je kenapa skrg rasa mahal HAHA eh eh favourite nii, bila dh kempis, kita picit dkt dahi kawan HAAAHAHA memoriii <3

BLADE EDGE said... Reply Comment

salam....

hehe.. zaman budak2 dulu suka jugak main belon ni...

♛ Nazirah a.k.a Naz ♛ said... Reply Comment

@BLADE EDGE

waalaikumussalam..hai,kt pon suke main belon ni..hehe..main bende murah2 je kan :)

♛ Nazirah a.k.a Naz ♛ said... Reply Comment

@Liyana Lunia.

dulu 20sen rasenye..tpi skrg 30 sen pon murah la jgk..tak naik harga sgt..heheh..best kan. :")

♛ Nazirah a.k.a Naz ♛ said... Reply Comment

@nabilah_2908

30sen kak = 1 gula2,1 belon tiup,1 belon getah

♛ Nazirah a.k.a Naz ♛ said... Reply Comment

@fybest

fai,kt budak2 90-an,wajib main bende nih :")

♛ Nazirah a.k.a Naz ♛ said... Reply Comment

@sizuka[Izzati]

memori gile kan..tak sngke ada lgi bende nih jual kat kedai apek

♛ Nazirah a.k.a Naz ♛ said... Reply Comment

@Azura

betul2..gune bibir nak bentukkan belon tu kat straw..wahh,beli satu kotak =,.= kite tak mmpu..tkat beli 1 1 je ..hehe